Ministerul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că joi, 4 martie, se va vaccina angajatul din învățământ cu numărul 100.000. Coordonatorul campaniei de vaccinare a făcut asigurări că se vor aloca dozele necesare.

Potrivit lui Cîmpeanu, au fost imunizate, până în prezent, 38.000 de persoane.

”Mâine vom avea vaccinarea angajatului din învăţământ cu numărul 100.000”, a anunţat Cîmpeanu la B1 TV.

100.000 de persoane vaccinate în învățământ

Ministrul Educației a precizat că de miercurea trecută, de când a început vaccinarea personalului din învățământ, au fost vaccinate 38.000 de persoane, informează EVZ.ro.

”Vom avea vaccinarea angajatului din învăţământ cu numărul 100.000. Asta pentru că miercurea trecută a început campania de vaccinare în centre dedicate personalului din învăţământ. Iar astăzi, la ora la care vorbim, avem deja 38.000 de persoane vaccinate.

De miercuri, până miercuri, din cele 60.000 care şi-au declarat disponibilitatea, deci este mai mult decât în grafic mersul campaniei de vaccinare pentru personalul din învăţământ”, a declarat Cîmpeanu, pentru postul de televiziune B1 TV.

Campania de vaccinare în rândul angajaților din învățământ continuă

Sorin Cîmpeanu a mai spus că vor exista destul doze de vaccin, în cazul în care vor exista mai multe socilitări.

”Apreciez foarte mult colaborarea cu colonelul Valeriu Gheorghiţă, care a spus că, în cazul în care doritorii vor depăşi numărul de 60.000 pe care l-am estimat (…) are disponibilitatea de a identifica rezerve pentru ca procesul de vaccinare să poată continua pentru personalul din învăţământ”, a declarat Cîmpeanu

Demnitarul a mai vorbit și despre cât de importantă e vaccinarea pentru siguranța sanitară în școli.

,,Este un lucru absolut esenţial pentru siguranţa sanitară în şcoli. Este un element foarte important în decizia de a permite sau a nu permite prezenţă fizică.  Aşa cum am propus, pentru elevii din clasele terminale. În cele 8 zile – de miercuri, până miercuri – s-au vaccinat 38.000, iar totalul este de 97.000 până acum”, a mai adăugat ministrul Educației.