Decizia ANRE de a lăsa la latitudinea furnizorilor de energie acordarea de reduceri clienţilor, îl nemulţumeşte pe ministrul Energiei, domnul Virgil Popescu. Într-o postare pe Facebook, acesta a explicat că aşteaptă să vadă facturile pentru viitoarele luni, pentru a se asigura de faptul că vor exista întradevăr reducerile promise.

„Sunt ușor nemulțumit de ordinul ANRE că lasă la latitudinea furnizorilor să ofere acel discount. Este adevărat că toți cei 4 furnizori au declarat public că vor face acest discount, dar eu vreau să văd că acest lucru se întâmplă, după ce vin facturile pe lunile ianuarie, februarie, martie…”, a scris sâmbătă pe reţeaua de socializare Facebook, Virgil Popescu.

Ministrul Energiei evidenţiază avantajul ordinului

Conform acestuia, partea bună a ordinului este că forţează furnizorii să ofere clienţilor cele mai avantajoase preţuri.

„Ordonanța de Urgență este în continuare pe circuitul de avizare. Partea bună a ordinului e că obligă furnizorii să vină către clienți și să ofere cele mai bune prețuri. Vreau să fie clar în continuare un lucru esențial: trebuie să punem clientul în centrul pieței liberalizării și nu furnizorul”, a mai scris ministrul pe rețeaua de socializare.

„Cel puțin până la data de 30 iunie 2021, clienții casnici vor primi din partea furnizorului actual cea mai bună ofertă, fără abonament, și vor putea beneficia de o reducere comercială care să acopere diferența dintre prețul din oferta de serviciu universal aplicabilă în primul semestru al anului 2021 și prețul din oferta concurențială cu valoarea cea mai mică”, a transmis miercuri ANRE, în momentul în care a anunțat aprobarea ordinului cu privire la simplificarea tranziției de la serviciul universal la piața concurențială pentru clienții casnici.

La începutul acestei săptămâni, ministrul Energiei, Virgil Popescu a anunţat faptul că noul ordin al ANRE referitor la liberalizarea de pe piaţa energiei va prelungi contractele actuale ale clienţilor, pentru o perioadă de şase luni de zile. De asemenea, potrivit acestuia, furnizorii vor putea să acorde reduceri la preţul concurenţial.