În cadrul unei scrisori deschise adresate ministrului Sănătății, doamna Ioana Mihăilă, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan a transmis un mesaj prin care atenționează ministrul de faptul că pacienții internați în spitale se hrănesc cu mâncare, nu cu vorbe.

Pentru a-și exprima punctul de vedere și mai bine, acesta a provocat ministrul să încerce, pentru măcar o zi, să mănânce de numai 10 lei, precum pacienții internați în spitale.

„Vă provoc să mâncați zilnic de 10 lei”

În continuare vă prezentăm scrisoare integrala a domnului președinte, Radu Moldovan:

”Stimată doamnă ministru al Sănătații, Ioana Mihăilă, știm că sunteți la început de drum, dar dați mâncare în spitale! Predecesorul dumneavoastră, Vlad Voiculescu, a promis majorarea alocației de hrană de la 10 la 16 lei, dar în drumul de la vorbă la faptă ne-am ales cu DOAR 1 leu în plus. O promisiune de 1 leu, într-o perioadă în care toți am realizat că cea mai scumpă e sănătatea.

Vi se pare normal, doamna ministru, ca acum când pacienții au nevoie de o nutriție și mai bogată, să fie alimentați cu minciuni și tratați cu nepăsare de însuși ministrul Sănătății? Vă cerem ca măcar dumneavoastră, ca om ce a lucrat într-un spital, ce știe ce este acolo în aceste momente, să nu vă mai bateți joc de pacienți. Majorarea normei de hrană în spitale, alături de sprijinirea celor internați și a cadrelor medicale nici nu trebuiau cerute, trebuiau să vină de la Ministerul Sănătății ca o normalitate.

Însă, dacă nu reveniți asupra deciziei și tot nu conștientizați importanța acestui lucru, cu toate că avem un buget vlăguit, incomparabil cu cel din 2019, împreună cu colegii mei de la Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, ne vedem nevoiți, ca la rectificarea bugetară din iulie, să facem noi acest lucru. Pentru că noi nu acceptăm ca pacienții de la Spitalul Județean de Urgență Bistrița să fie ținta nepăsării voastre de 1 leu.

Totuși, până creșteți norma de hrană în spitale, vă provoc, doamna ministru, să mâncați zilnic de 10 lei. Toate mesele, nu doar micul dejun.

Dacă și majorarea normei de hrană pentru pacienți a ajuns să fie cerută, cum să ne așteptăm la gestionarea cu profesionalism a situației de criză în care este sistemul medical în această perioadă? Pacienții se hrănesc cu mâncare, nu cu vorbe! Fiți OM, doamna ministru al Sănătății”.