Cei doi au i-au cerut suport pentru ca statul să fie în topul celor mai bune 15 la rezultate sportive.

Planul ministrului din partea UDMR este până în 2032 și la acest moment pare doar îndrăzneț.

Până la acest moment, autoritățile nici măcar nu au un buget aprobat.

Discuţiile s-au purtat în jurul strategiei naţionale în sport şi tineret şi au inclus aspecte legate de situaţia actuală. De obiective, dar mai ales despre soluţiile care se au în vedere. Din constatările de până acum, situaţia actuală din sportul românesc prezintă mai multe probleme, care ţin şi de infrastructura deficitară, dar mai ales de lipsa de viziune şi de strategie, precum şi de folosirea ineficientă a resurselor. Obiectivul nostru este ca în anul 2032 România să se situeze în primele 15 ţări, din punct de vedere al rezultatelor sportive”, transmite Ministerul Sportului, într-un comunicat citat de Agerpres.

Ministrul Sportului vrea ca România să ajungă în top-Sport după modelul ungar

Imediat după preluarea mandatului, Novak a precizat că va  adopta modelul ungar pentru finanțarea sportului din România. Susține alocarea unui buget mai mare sportivilor care merg la compețiții internaționale importante.

Totodată, Novak consideră că modul în care se predă educație fizică ar trebui schimbat.

În opinia acestuia, cursurile elevilor ar trebui să înceapă cu sport și informații despre nutriție.

De asemenea, vrea mai mult suport pentru sportivii care au mici dizabilități, el fiinf o persoană care, în timpul unei competiții s-a accidentat și are o mică dizabilitate.

România are rezultate notabile, recunoscute peste hotare, la tenis, gimnastică, box. Cu toate acestea, Federația Română de Tenis și cea de Gimnastică s-au plâns, constant, de lipsa banilor.

Dacă echipele de sport primesc bani, de regulă, din bugetele administrațiilor locale, celelalte sporturi așteaptă alocarea masivă de la bugetul național.

Novak susține că a sosit timpul ca a sosit timpul unei schimbări privind finanțarea, dorind ca sportivii de performanță să primească mai mulți bani.