Cu această ocazie, ministrul Cătălin Drulă a ținut să precizeze că bugetul ministerului pe care îl conduce are suma necesară pentru finalizarea autostrăzii care face legătura între județele Cluj și Alba- Iulia.

Potrivit estimărilor acestuia, anul acesta ar trebui să fie gata tronsonul Sebeș-Turda, lotul 2.

De asemenea, în vizor sunt 40 de kilometri din segmentul autostrăzii care leagă județele Craiova-Pitești.

Contractul pentru acest lot este semnat de 2 ani, dar abia acum a primit autorizație pentru 9km din lungimea totală de 17km. Întârzierea a venit din cauza interferenței traseului din studiul de fezabilitate cu un câmp de sonde.

În primăvară, se va emite autorizație și pentru ultimii ~3km (km 1+850 – km 5+000). Pentru acest lucru, trebuie să se   finalizeze exproprierile necesare pentru acest ultim sector.

„Vom avea lotul 2 Craiova-Pitești gata anul acesta – a promis constructorul – iar lotul 1 ar trebui să fie gata anul viitor. Lotul 3 este semnat cu același constructor care construiește lotul 2, iar lotul 4 a fost în proceduri de contestații, iar săptămâna aceasta se trimite din nou câștigătorul după o reevaluare dispusă de instanță”, a declarat Cătălin Drulă la postul de radio Digi FM.

 Ministrul Transporturilor face anunțul. Când va fi gata Autostrada Unirii

De asemenea, anul acesta vor fi demarate licitațiile pentru A8, Autostrada  „Unirii”

În total, 200 de kilometri care va traversa Carpații Orientali și va face conexiunea între Transilvania și Moldova.

Proiectul A8 depăsește 17 milioane de lei. Contractul pentru finanțare  a fost semnat în 2019.

Alături de Varianta Ocolitoare a Sibiului este unul dintre cele mai proiecte rutiere din țară.

Autoritățile sper ca prin realizarea acestora să se fluidizeze traficul rutier și să se încurajeze turismul național.

Cei mai mulți dintre șoferi  sunt nemulțumiți că,  pentru distanțele dintre orașele importante, trebuie rămână în trafic ore întregi.

Ministrul Drulă a precizat că a insistat  ca bugetul pentru anul în curs să acopere toate investițiile în derulare. A fost unul dintre ministrii care a amenințat că nu va vota bugetul pe anul în curs.