În cursul acestei zile, în cadrul unei conferinţe de presă de la UPU al Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, managerul Florina Ionescu, împreună cu doctorii care se confruntă direct cu pacenţii Covid-19, au vorbit despre o serie de teme actuale referitoare la derularea virusului în judeţul Arad.

Mircea Răduţiu: „Ne confruntăm cu o scădere a numărului de medici prin pensionări și boli

Medicul specialist din cadrul UPU Arad, domnul Mircea Răduţiu, a comunicat faptul că numărul cazurilor de Covid-19 este, în momentul de faţă, în continuă creştere.

„Numărul cazurilor de persoane infectate cu Covid este în continuă creștere. În luna martie, asistăm la o creștere a cazurilor de persoane infectate cu acest virus sau cel puțin – suspecte de infectare. Traseele și organizarea UPU Arad au rămas aceleași din octombrie, nu s-a modificat nimic.

Capacitatea este, de șase luni, constantă. Doar că, ne confruntăm cu o scădere a numărului de medici prin pensionări și boli. Încercăm să rezistăm creșterii numărului de pacienți și cu ajutorul colegelor de pe secție.”, a afirmat Mircea Răduțiu.

În cursul acestui an, trei medici au ieşit la pensie, doi se află în carantină, iar altul este în concediu de boală. Din motive diverse, în anul precedent şase medici au părăsit „frontul”.

Directorul Mircea Onel a arătat demisia unui medic precizând următoarele:

„Aceasta este una dintre demisiile medicilor ATI-ști, încep să ne plece datorită presiunii mediatice la care sunt supuși. Încercați să nu mai puneți atâta presiune pe ei, pentru că și ei sunt oameni, iar din păcate, ajung și ei la un moment dat să clacheze. Acest medic pleacă doar din considerentul ăsta. Îi este frică, mi-a spus, să mai prescrie vreun antibiotic.

Nu este o glumă. Noi lucrăm în condiții speciale. De un an de zile, lucrăm cu același personal, încercând să salvăm cât mai mulți pacienți. Din păcate, suntem la valul trei, cel puțin. Pacienții încearcă să rămână acasă prea mult, se agravează foarte grav.”, a adăugat Mircea Răduțiu.