Manifestații adunați în așa-numitele mișcări ,,Zero COVID” au cerut autorităților reguli mai stricte pentru a reduce pandemia, informează Agerpres.

Chiar dacă în mai multe țări europene, inclusiv România, oamenii au ieșit în stradă și au protestat împotriva purtării măștii și restricțiilor impuse în combaterea COVID-19.

Peste 200 de persoane s-au adunat în Bremen și Hanovra pentru a cere restricții mai dure, iar în Goettingen au fost în jur de 50 de persoane. În capitala Germaniei au fost aproape 20 de persoane și 70 la Dusseldorf, confirm poliției germane.

Proteste pentru restricții mai dure

La manifestațiile ,,Zero COVID” au participat mii de persoane din 30 de orașe din Germania și Austria. Protestatarii au susținut că birourile și alte locuri de muncă sunt ,,centre de infectare” și au cerut o pauză plătită de trei săptămâni de la locul de muncă. Organizatorii au mai precizat că dorința de îmbogățire a companiilor nu trebuie să prevaleze în defavoarea sănătății oamenilor.

La Hanovra s-au cerut politici de pandemie bazate pe ştiinţă şi care să pună oamenii înaintea intereselor economice.

„Nu este posibil ca viaţa privată să fie total redusă în timp ce încă nu există aplicarea dreptului de a lucra de acasă”, conform solicitărilor protestatarilor.

Totodată, unul dintre organizator a precizat că este pentru închiderea totală a Germaniei pentru o perioadă scurtă de timp. Prin această măsură s-ar reduce contaminările cu COVID-19 și restricțiile impuse s-ar putea ridica, treptat.

Manifestația ,,Zero COVID” a scos mii de oameni în stradă

La Potsdam, peste 12 persoane au manifestat pentru siguranța în școli și grădinițe. Ei au cerut să fie suspendate orele din motive de siguranță pentru copii și corpul didactic.

La Hamburg, un convoi de mașini care protesta față de restricții au început să arunce cu ouă și roșii în cei 300 contra-manifestanți pe biciclete. Protestul celor 109 vehicule s-a încheiat astfel prematur în cursul după-amiezii de sâmbătă.