Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a declarat pentru un cunoscut post de radio că artiștii trebuie să se implice în campania de vaccinare. Demnitarul a precizat că este important ca figuri cunoscute să promoveze vaccinarea.

„Noi trăim într-o perioadă în care un rol foarte important îl au formatorii de opinie. În toate vremurile au existat formatori de opinie, dar acum, când comunicarea se poate face mult mai rapid şi la o scară mai largă, cu atât este mai important rolul lor şi de aceea este important ca figuri exponenţiale, atât din zona culturii scrise, dar şi din zona artei spectacolului, să se implice activ pentru a încuraja vaccinarea.

Vreau să vă spun că şi artiştii, până la urmă, trebuie să înţeleagă că este spre beneficiul lor să avem o rată de vaccinare cât mai bună la noi în ţară, pentru că asta înseamnă o reluare a activităţii lor în condiţii mai relaxate”, a precizat Gheorghiu, relatează DigiFM.

Centre de vaccinare maraton în mai multe orașe din țară

De asemenea, ministrul Culturii a mai precizat când se vor organiza programele de maraton al vaccinării.

,,Şi vreau să spun că ne implicăm deja activ, avem discuţii în acest sens, şi în perioada 7-9 mai vor fi două programe de maraton al vaccinării, unul la Sala Palatului şi unul la Biblioteca Naţională, şi atunci cu siguranţă vor fi prezente figuri proeminente din zona culturală, care vor saluta această campanie şi vor încuraja la modul general vaccinarea”, a spus Bogdan Gheorghiu, potrivit Agerpres.

Bogdan Gheroghiu susține că artiștii care se vor implica în promovarea campaniei de vaccinare nu vor primi bani și se bazează pe oameni responsabili.

„Aici vorbim de spirit civic şi cum am vorbit că unii, fără să ceară bani, s-au implicat efervescent în a arunca în piaţă tot felul de fake-news-uri şi mesaje antivaccinare, eu cred că trebuie şi oamenii responsabili să se implice, pentru că o vorbă spune aşa: ca răul să triumfe, este suficient ca oamenii de bine să nu facă nimic”, a mai precizat ministrul Culturii.