Sistemul medical modular de izolare și tratament (SMMIT) Timișoara amplasat pe stadionul CFR,  funcționează ca secție externă de boli infecțioase. Aceasta aparține de Spitalul Clinic Militar de Urgență ”Dr. Victor Popescu” Timișoara. Sistemul modular asigură asistență medicală și tratament persoanelor  infectate cu virusul SARS-CoV-2. Aici se montează  un modul ATI cu 10 paturi.

Pe pagina de Facebook a Spitalului Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Victor Popescu” s-a precizat:

„În contextul evoluției situației epidemiologice actuale, a numărului crescut de pacienți cu forme medii/severe de COVID-19 și nevoia de tratament a acestora cu oxigen medical cu flux înalt, s-a realizat instalația de oxigen pentru un număr de 54 de paturi din cadrul secției de boli infecțioase și pentru 10 paturi din cadrul modulului ATI/ sistemul medical modular de izolare și tratament.

Modulul ATI a fost construit din containere modulare și dotat cu aparatură medicală de specialitate specifică asigurării suportului vital pentru monitorizarea și tratamentul persoanelor internate cu forme severe/critice. În data de 08.03.2021, s-a semnat contractul de execuție pentru proiectul electric și racordarea modulului ATI la branșamentul electric cu respectarea tuturor normelor de apărare împotriva incendiilor. Termenul de execuție a proiectului electric este de 7 zile, începând cu data de 09.03.2021.”

Cum se finanțează acest modul ATI

„Întreaga investiție pentru construcția modulului ATI, care cuprinde: containere modulare, 10 paturi electrice, aparatură medicală de specialitate, console de gaze medicinale, mobilier, precum și racordarea acestora la stocatorul de oxigen și la compresorul de aer medicinal au fost suportate în întregime din bugetul Ministerului Apărării Naționale.”

Totodată Direcţia de Sănătate Publică Timiş a anunţat, marţi, că în judeţ sunt 59 de paturi ATI pentru bolnavii COVID.  Acestea sunt operaţionale la Spitalul Judeţean Timişoara (6), la Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeş” Timişoara (12), la Spitalul Municipal Timişoara (6), Casa Austria, din structura Spitalului Judeţean Timişoara (11), la Spitalul Municipal Lugoj (8). Paturi necesare pentru maternitate, pediatrie sau alte patologii sunt la Maternitatea Bega (6), la Spitalul pentru Copii „Louis Ţurcanu” Timişoara (4), la Institutul de Boli Cardiovasculare Timişoara (6).

Purtătorul de cuvânt al DSP Timiş, Cornelia Bubatu, a precizat:

„Având în vedere numărul tot mai mare de cazuri care necesită terapie intensivă, în aceste zile se fac demersuri pentru fiabilizarea a două noi facilităţi ATI, şi anume, 10 paturi la Spitalul Militar de Campanie (de pe stadionul CFR Timişoara, n.r.) şi 8 paturi la Clinica de Dermatologie, care aparţine Spitalul Municipal Timişoara. Unitatea mobilă ATI este scoasă din funcţiune din cauza temperaturilor scăzute.”