Criticii carantinei spun că Timișoara a intrat în carantină pe motiv că nu mai există locuri la ATI. Criza a fost însă generată artificial, după ce autoritățile au închis unitățile mobile de la Spitalul Municipal și Victor Babeș. Inițial, DSP anuntase că spitalul de campanie funcționează, fără a menționa însă că modulul ATI de aici a fost închisă.

Evoluția situației epidemiologice actuale a dus la creșterea numărului de pacienți cu forme medii și severe de COVID-19. De aceea s-a realizat instalația de oxigen pentru un număr de 54 de paturi din cadrul secției de boli infecțioase. Au fost prevăzute și alte 10 paturi din cadrul modulul ATI/ sistemul medical modular de izolare și tratament.

Mulțumiri pentru cei care au pus în funcțiune modulul ATI

Prefectul Zoltan Nemeth a postat pe pagina sa de socializare mulțumiri celor care s-au implicat în rezolvarea situației grave.

„Le mulțumesc, pe această cale, colegilor noștri de la MAPN, care au depus toate eforturile necesare, pentru a pune în funcțiune acest sistem medical modular. Totodată, mulțumesc celorlalte spitale din municipiul Timișoara care au detașat personalul medical necesar pentru a asigura asistența medicală necesară pentru cele 10 paturi din modulul ATI.

În momentul de față ”Sistemul Medical Modular de Izolare și Tratament” (SMMIT) funcționează ca secție externă de boli infecțioase a Spitalului Clinic Militar de Urgență ”Dr. Victor Popescu” din Timișoara – asigurând asistență medicală și tratament persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2.”

La Timișoara se anunțase iminenta deschidere a secției ATI de aproape două săptămâni dar se pare că lucrările au întârziat.

Vineri, reprezentanţi ai sectorului HoRECA, au protestat  în faţa Prefecturii din Timişoara. Zeci de oameni din Timișoara au ieșit să protesteze într-un mod inedit, de teamă că se prelungește măsura de carantină. Aceștia sunt îngroziți de posibilitatea prelungirii cu încă două săptămâni a carantinării zonale care include municipiul reşedinţă. Pe lângă Timișoara sunt şi alte patru comune limitrofe cu rate ridicate de infectare cu SARS-CoV-2.