În perioada actuală, Primăria Municipiului Arad realizează o strategie pentru igienizarea acelor terenuri care sunt insalubre. În cazul celor care se află în domeniul public, se combină prestarea muncii în folosul comunității de beneficiarii ajutorului minim garantat cu utilizarea produselor operatorului de salubrizare pe suprafețele care necesită curățenie mecanizată.

Astfel, Direcția Generală Poliția Locală intervine în fiecare locație atât ziua, no doar pe timp de zi, ci și pe timp de noapte pentru a identifica locurile unde oamenii fără case și-au făcut culcușuri, au produs mizerie, iar perimetrele respective prezintă un grad ridicat de risc de a deveni focare de infecție.

În cele din urmă, sub atenta supraveghere a poliției locale, zona este curățată fie de beneficiarii VMG, fie de operatorul de salubritate,

În circuitul de față a fost inclusă, printre alte zone și perimetrul cuprins între străzile Neculce-Udrea-Mărțișor.

„De-a lungul anilor s-au abandonat deșeuri și s-au instalat oameni ai străzii, situație facilitată și de vegetația neîngrijită. Acțiunile din ultimele două săptămâni de eliminare a adăposturilor improvizate, curățare de deșeuri și defrișare a vegetației, precum și igienizarea canalului Mureșel pot reda zona respectivă arădenilor preocupați de înfrumusețarea orașului.

Materializarea acestui deziderat depinde, însă, de contribuția activă a concetățenilor noștri, atât prin menținerea curățeniei, cât și prin semnalarea în timp real a problemelor create de indivizii care deversează ilicit deșeuri ori ocupă ilegal domeniul public”, au transmis reprezentanții DGPL Arad.

Au lucrat pentru comunitate

De asemenea, tot între 9-12 aprilie, Serviciul Ordine Publică și Supraveghere Comunitară din cadrul poliției locale a desfășurat activități muncitorești în folosul comunității, prin implicarea unui număr de 16 persoane beneficiare de ajutor social și în alte zone ale municipiului după cum urmează:

  • Parcul George Enescu.
  • Calea Bodrogului.
  • Pod Grădiște Triaj-Gara CFR.
  • Câmpul Liniștii.
  • Alte zone de pe malul Mureșului etc.

„Doar gunoaiele colectate manual în acest mod au umplut aproape 600 de saci, totalizând 5,6 tone de deșeuri. Acestor gunoaie de dimensiuni mici și medii li se adaugă obiectele voluminoase, care au fost preluate cu ajutorul SC Salubritate Deva S.A”, spun autoritățile.