Deputații au respins, astăzi, 31 martie, moțiunea simplă inițiată de către social democrați împotriva ministrului Agriculturii, Adrian Oroș. În urma votului, 155 de deputați au votat ,, pentru” și 166 de voturi ,,împotriva” moțiunii.

Încă de la începutul săptămânii s-a dezbătut moțiunea, intitulată ,, „Agricultura României este atacată de cel mai periculos dăunător – ministrul Adrian Nechita Oros” în plenul Camerei Deputaților.

Pe lângă deputații social democrați ce au votat moțiunea, în favoarea adoptării ei au votat și reprezentanții celor de la AUR.

În susținerea moțiunii, PSD a declarat că Oros trebuie să renunțe la funcția de ministrul deoarece, în perioada lui de guvernare, agricultura a trecut prin cea mai neagră perioadă. Ei au pus accent pe incompetența și amatorismul ministrului de a gestiona problemele cu care se confruntă agricultura.

Moțiunea simplă PSD împotriva Ministrului Agriculturii a picat

În textul moțiunii, reprezentanții PSD atacă pe Adrian Oros pentru modul în care a gestionat conducerea Ministerului Agriculturii.

„Dumneavoastră, oare, aveţi sufletul legat de glia acestei naţii? Sau l-aţi vândut pe doi arginţi intereselor celor care îşi doresc distrugerea agriculturii României? Răspunsul îl ştiu toţi fermierii, producătorii şi agricultorii români. Prin tot ceea ce aţi făcut demonstraţi că sunteţi cel mai mare dăunător al agriculturii româneşti! Şi pentru asta este obligatoriu să plecaţi urgent din funcţia de ministru”, au precizat social democrații.

Potrivit regulamentului, moţiunea simplă se aprobă cu votul majorităţii deputaţilor prezenţi. Procedural, o moţiune simplă împotriva unui ministru nu are efect juridic şi, chiar dacă este adoptată de Parlament, acesta nu este automat demis.

PSD nu este la prima moțiune simplă adresată unui ministrul din cabinetul lui Florin Cîțu. Pe 17 februarie, moțiunea inițiată împotriva ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a fost respinsă. Moțiunea a fost respinsă cu 140 voturi „pentru”, 161 voturi „împotrivă”, o abțineri, iar doi deputați nu au votat.

Deputații au respins, astăzi, 31 martie, moțiunea simplă inițiată de către social democrați împotriva ministrului Agriculturii, Adrian Oroș.