Conform AGERPRES, miercurea trecută, în plenul Camerei, 109 deputați social-democrați au semnat o moțiune simplă împotriva actualului ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu. Moțiunea depusă este intitulată ,, Incompetenţa şi lipsa de asumare ucid! Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea şi viaţa românilor.

Social democrații acuză pe Vlad Voiculescu de incoerență și lipsă de profesionalism. În moțiune, deputații cer demisia ministrului Sănătății.

„Victime omeneşti, spitale în flăcări, haos în vaccinare, degringoladă în sistemul de sănătate publică şi minciuni la testare şi raportare! Şi multă indiferenţă, indolenţă, aroganţă şi sfidare din partea celui care ar trebui să aibă drept principală grijă sănătatea şi siguranţa cetăţenilor săi! (…)

Este deja mult prea mult! Acest ministru a devenit un adevărat pericol pentru sănătatea românilor”, se arată în moţiunea depusă de PSD.

Tragediile de la Piatra Neamț și Matei Balș

Inițiatorii demersului îl acuză pe ministrul Sănătății pentru lipsa unei decizii ferme privind tragediile ce au avut loc la spitalele din Piatra Neamț și Matei Balș.

„În loc să faceţi, din prima zi în care aţi ajuns în minister, tot posibilul pentru ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple, le-aţi comunicat sec românilor că le veţi prezenta ‘un raport privind stadiul măsurilor luate după raportul din noiembrie 2020’

(…) Aşa cum de altfel chiar dumneavoastră susţineaţi public, urgenţa era alta. Nu vorbele. Nu hârtiile. Nu declaraţiile politice. Ci un set de proceduri unitare la nivel naţional în privinţa evitării pericolelor legate de utilizarea oxigenului în toate spitalele COVID. Adică fapte. Simple. Concrete”, i-au transmis social-democraţii ministrului Voiculescu.

Lipsa de performanță a lui Vlad Voiculescu

PSD a declarat că moțiunea simplă nu are ca și țintă Sănătatea, nici sistemul sanitar din România, ci Vlad Voiculescu este vinovat pentru lipsa unei performanțe responsabil cu viața tuturor românilor.

„Această moţiune este depusă împotriva ministrului care nu a reuşit să ia deciziile necesare, nu a reuşit să coaguleze experienţa profesioniştilor – aşa cum chiar el susţinea că ar trebui făcut – pentru a prelua controlul asupra pandemiei şi pentru a garanta siguranţa pacienţilor. (…)

românii au primit un pachet cu acuze despre trecut şi altul cu promisiuni despre viitor. Nimic despre prezent! Nimic despre cum rezolvăm problemele acum”, menţionează iniţiatorii.

Ludovic Orban și Dacian Cioloș nu au emoții privind moțiunea simplă depusă de PSD

Președintele PNL, Ludovic Orban a declarat că PNL nu va vota moțiunea depusă de PSD împotriva lui Vlad Voiculescu. În opinia lui, deciza social democraților de a depune o moțiune după nici o lună de mandat este ridicolă.

De altfel, mi se pare ridicol să vii să depui o moţiune după o lună de mandat, în condiţiile în care cred că e nevoie de o durată minimă de timp pentru a face o primă evaluare privind activitatea unui ministru”, a afirmat sâmbăta trecută Ludovic Orban.

Dacian Cioloș, copreședintele USR PLUS, a adăugat că nu există nici o emoție privind moțiunea simplă împotriva ministrului Sănătății.

„Nu am emoţii. E o moţiune propusă doar pentru a se afla în treabă cei de la PSD. Aşa înţeleg ei să facă opoziţie. Ai un ministru care nici nu s-a instalat bine şi vii şi îl acuzi de nişte lucruri pe care le-au făcut cei care au fost miniştrii PSD înainte

 Ei, Vlad Voiculescu spune că nu toate merg bine şi sunt foarte multe lucruri de reformat. Şi, da, vom introduce management profesionist în spitale. Nu va mai fi pe sinecuri politice şi pe prietenii sau ataşamente politice, cum ne-am obişnuit”, a mai spus, duminică, Dacian Cioloş.