Potrivit publicaţiei, până în acest moment cercetătorii nu au mai constatat o valoare atât de ridicată. La întrebarea care a fost adresată în mod regulat, începând din 2013, la sfârşitul fiecărui an calendaristic, niciodată nu au răspuns afirmativ atât de mulţi, nici măcar după lupta împotriva crizei migraţioniste.

Sondajul de opinie al Institutului `Nézőpont” a fost realizat în perioada 24-25 noiembrie, prin intervievarea telefonică a 1.000 de persoane.

Potrivit articolului publicat, datele nivelului de satisfacţie, măsurate în cea de-a 10-a lună a epidemiei de coronavirus, sunt remarcabile. În ultimul deceniu, măsurătorile de la final de an nu au arătat niciodată astfel de valori. La sfârşitul anului 2013, multe persoane, aproximativ jumătate din populaţia Ungariei (49%), erau mulţumite de munca premierului.

Anul următor, alianţa Fidesz – Partidul Popular Creştin Democrat (KDNP) a reuşit să sărbătorească o victorie de două treimi în Parlament. Publicaţia budapestană aminteşte că, în 2014, la sfârşitul anului, agenda politică a fost dominată de partidele din opoziţie, cu accent principal al mass-mediei pe impozitarea internetului şi protestele aferente.

Legat de acest aspect, la sfârşitul lunii noiembrie, în 2014, nivelul satisfacţiei faţă de activitatea prim-ministrului ungar era de 39%. Răspunsul premierului la criza migraţionistă a fost susţinut de majoritatea societăţii, astfel că, până la sfârşitul anului 2015, indicele de satisfacţie privind activitatea şefului Guvernului ungar depăşise deja 50% (53%).

Cu un an mai târziu, nivelul de satisfacţie a fost similar celui de la sfârşitul anului 2014 (40%), însă la sfârşitul anului 2017, înaintea alegerilor parlementare, a existat o nouă creştere (50%). Începând din 2018, indicele de satisfacţie faţă de activitatea premierului Ungariei a crescut şi mai mult.

La sfârşitul anului 2019, 52% din populaţia adultă a Ungariei a avut o atitudine pozitivă cu privire la performanţa lui Viktor Orbán, iar acum, în noiembrie, 59% au această părere.