Cu prilejul Zilei Internaţionale de Comemorare a Victimelor Holocaustului, Viktor Orbán, prim-ministrul ungar, şi-a exprimat înalta recunoştinţă faţă de Ronald S. Lauder, preşedintele Congresului Mondial Evreiesc, pentru munca pe care acesta a depus-o pentru păstrarea memoriei victimelor, respectiv împotriva renaşterii antisemitismului, a transmis, miercuri dimineaţă, Bertalan Havasi, şeful biroului de presă al prim-ministrului ungar, pentru agenţia ungară de presă MTI.

În scrisoarea sa, premierul Ungariei a scris că, împreună cu soţia, îşi aduc aminte de discursul extraordinar pe care l-au auzit de la preşedintele organizaţiei, la comemorarea organizată, anul trecut, la lagărul de la Auschwitz-Birkenau.

„Având în vedere rădăcinile dumneavoastră maghiare, doresc să vă asigur că Ungaria a tras concluziile necesare după cel mai întunecat capitol al istoriei sale, în care atât de mulţi compatrioţi, membri ai comunităţii evreieşti şi-au pierdut viaţa, şi în care supravieţuitorii i-au pierdut pe cei dragi”, a scris şeful Guvernului de la Budapesta.

Viktor Orbán a amintit că Guvernul ungar continuă să arate toleranţă zero faţă de antisemitism, iar în spiritul valorilor comune a propus continuarea cooperării cu Congresul Mondial Evreiesc şi preşedintele acestuia. Vă doresc multă putere şi multă sănătate pentru continuarea muncii depuse pentru comunitatea evreiască din lume, şi plec capul în faţa victimelor, scrie în încheiere premierul.