Consilierul PSD Augusta Săsărman l-a întrebat pe primar ce străzi urmează să intre în modernizare în primăvara anului în curs.
”Aici discutăm despre două aspecte. Unul se referă la reparații curente, al doilea la investiții. Reparațiile curente se vor realiza imediat ce vom putea discuta despre faptul că iarna a trecut.
Se face o monitorizare permanentă. Știm care sunt străzile cele mai afectate de trecerea acestei ierni sau a iernilor trecute – sunt multe străzi pe care nu s-a intervenit de foarte mulți ani – și bineînțeles că, imediat ce timpul va permite, se va interveni. Iarna aceasta s-a intervenit pe pietruiri la solicitarea cetățenilor care nu beneficiază de asfalt.
În ce privește lucrările de investiții, bineînțeles că vom aborda cu prioritate toate acele străzi pentru care există proiect tehnic și evident vom finanța proiecte tehnice pentru toate acele străzi care au studii de fezabilitate”, i-a răspuns primarul.
Consilierul PSD a evidenţiat faptul că doreşte să i se aducă la cunoştinţă nominal care anume dintre străzi vor fi mai întâi modernizate ”pentru ca oamenii să știe”.
”Strada Dinu Lipatti. Miercuri seara, în dezbaterea publică, am făcut un angajament că va intra această stradă, locuită de mult timp, oamenii așteaptă și li s-a promis an de an. Strada Valea Căstăilor, George Dima, Vasile Lucaciu, Orizontului, strada Tărpiului. Putem discuta despre străzi pietruite cu studiu de fezabilitate elaborat și aprobat, strada Ion Căianu, devenită celebră, str. Sergiu Celibidache, strada Bradului. Proiectele de investiții vor avea ritm”, a spus Ioan Turc.
Simţindu-se iritat de insistenţa unei colege de la PSD, consilierul Florin Urite (PNL) a spus următoarele:
”Legat de drumuri, vreau să-i explic doamnei Săsărman că sunt drumuri care nu au fost asfaltate deloc și trebuie să vedem cu ce criterii și în ce măsură le prioritizăm ca să le asfaltăm și sunt reparațiile.
Nu-mi doresc de la actuala administrație să improvizăm an de an cum s-au făcut reparații aproape pe toate drumurile fie că vorbim de centura existentă pe unde circul zilnic, fie de Bulevardul Decebal sau Independenței, pentru că acele plombe puse primăvara și toamna – care nu au nici măcar câțiva centimetri și nu reprezintă calitatea în ce privește reparațiile – fac ca toate drumurile primăvara și toamna după ploi și după precipitații să fie un dezastru.
Vreau să începem să facem lucrurile mai sănătos, mai ca lumea, și să alocăm bani prin care să facem altfel de reparații și de asfaltări”.
Augusta Săsărman a intervenit încă o dată spunând că:
”Sunt de acord cu domnul Urîte. A spus să lăsăm cârpelile la o parte și să nu mai improvizăm și ar trebui asfaltare din bordură în bordură, dar trebuie să îl dezamăgesc. Chiar luna trecută, când ploua afară, pe strada Subcetate se făceau cârpeli, se decoperta, se mai punea un petec, câte o conducă. Vreau să insistăm pe această idee și să nu mai existe la Bistrița lucrări de mântuială”.