Acesta și-a recunoscut fapta în fața organelor de anchetă, declarându-le că a recurs la acest gest extrem „din dragoste ”.

Adolescenta a suferit o intervenție chirurgicală, este în continuare în atenția medicilor, urmând să fie audiată când starea de sănătate îi va permite, transmite Agerpres.

Inițial, agresorul a fugit de la locul faptei, dar a fost prins cu ajutorul unui angajat dintr-o bezinărie care a observat sânge pe mâinile lui, au anunțat procurorii.

„Autorul agresiunii a fost identificat în aceeaşi seară, acesta fugise de la locul faptei, dar a fost prins la scurt timp, mai ales ca se oprise la o staţie de alimentare cu carburant unde a intenţionat să intre în baie şi să se spele de sângele victimei, dar a fost văzut de către angajatul staţiei de carburant, care a remarcat sângele de pe mâinile acestuia, a cerut sprijinul paznicului din comună şi al poliţiei”, relateză  Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureș.

Pentru fapta sa odioasă, a primit din partea instanței mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile  și riscă între 10 și 25 de ani de închisoare, după ce va fi judecat definitiv.

Oamenii legii, sociologii și psihologii au tras un semnal de alarmă cu privire la infracționalitatea în rândul tinerilor.

Aceasta are la bază mai multe motive, de la consumul de droguri și alcool, până la formele de abuz emotional, fizic, comportamente pe care le repetă ulterior în relațiile inter-umane, dacă nu primesc sprijin de specialitate.

Mai mulți consilieri educaționali și psihologi din țară au format un grup de lucru pro-bono în această perioadă, pentru a-i ajuta pe copii și adolescenți. Unul dintre acestea se află la Bistrița și funcționează în cadrul Primăriei.