Ancheta de la Spitalul Mureș a scos la iveală și alte nereguli grave ale unității medicale. Deputatul USR PLUS Emanuel Ungureanu spune că a încercat să intre în această secție, unde ar fi o mizerie cruntă, dar nu a fost lăsat. Parlamentarul face apel la pacienți, la rudele pacienților să îi transmită date cu privire la modul în care sunt îngrijiți pacienții.

Mureș. Anchetă de proporții la Spitalul Județean. Un deputat face apel la pacienți

„ Acum trebuie lămurite lucrurile, nu doar cu privire la acest agresor periculos, ci voi cere o anchetă extinsă cu privire la condițiile în care sunt îngrijiți pacienții din această unitate sanitară care seamănă cu un lagăr de concentrare, nu cu un loc al vindecării” .

Ceea ce arată deputatul Emanuel Ungureanu a arătat presa în repetate rânduri. Situația spitalelor este deplorabilă la nivel național.

Într-o adresă remisă evztransilvania.ro, Ministerul Sănătății a recunoscut dezastrul de la spitalele de psihiatrie. Oficialii instituției au precizat că au dat amenzi în valoarede 143 900 de lei, pentru deficiențele de la control. Pacineții nu doar că sunt ținuți în mizerie, dar secțiile sunt supradimensionate, iar atacurile sunt la ordinea zilei. În nesiguranță sunt atât pacineții, cât și personalul medical.

Cele frecvente nereguli se numără: lipsa de spațiu între paturi, mizeria evidentă din saloane, pacienți lăsați fără obiecte de igienă personală: săpun, șampon, lenjerii și alte lucruri indispensabile celor care, uneori, rămân internați pe viață la psihiatrie.

În județele Bihor, Ilfov, Timiș sunt cele mai mari probleme, menționează oficialii Ministerului Sănătății.

Inspectorii de sănătate publică nu au mai făcut controale la spitalele de psihiatrie din 2019. Atunci s-au deplasat, pentru că un pacient de la spitalul Săpoca a atacat mai mulți bolnavi. Cazul s-a soldat cu 7 morți și 9 răniți.

Scena s-a repetat în februarie 2021, la spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță din Ștei, județul Bihor.

Un pacient a înjunghiat o asistentă medicală. Din fericire, a supraviețuit, însă, s-a instaurat frica de a veni de la serviciu, de a îngriji pacienții.

Oficialii Spitalului Mureș nu au putut fi contactați pentru un punct de vedere, până la publicarea acestei informații.