Este primul partid după 1919 care are sediul central în Ardeal.

„Uniunea Naţiunii Române este primul partid de după anul 1919 care are sediul central în Ardeal. Înfiinţat într-o constituantă, în noiembrie anul trecut, materializată în ianuarie, în acest an, am depus cererea la Tribunalul Bucureşti pentru înscrierea în registrul partidelor politice. Procedura a decurs foarte bine.Sa admis cererea de înscriere în registrul partidelor politice.

A apărut un nou partid! Se dorește a fi Uniunea Națiunilor Europene

Este un partid de întindere naţională, cu o organizare total nouă. Este original, un partid de centru-dreapta.  Cu o doctrină naţionalistă moderată patriotică, un patriotism în context european, fiindcă aşa se numeşte Uniunea Naţiunii Române (UNR) în ideea că va fi Uniunea Naţiunilor Europene. (…) Cererea de dobândire a personalităţii juridice a fost făcută de trei membri.  Am încercat să formăm un statut şi un program politic uşor de lecturat pentru a ni se vedea clar intenţiile. (…) Am urmat toate procedurile, inclusiv anunţul pentru care cei care ar avea ceva de contestat, să poată să facă opoziţie”, a declarat, pentru AGERPRES, co-fondatorul UNR, avocatul Sorin Sabău.

20 de filiale cu oameni care nu au mai făcut politică

Cofondatorii susțin că sunt 20 de filiale în toată țara. La conducerea acestora vor fi oameni care nu au mai făcut politică niciodată.

„În acest partid vorbim şi despre economia naţională şi dezvoltarea estului în contextul UE şi eliminarea diferenţelor între Est şi Vest, pentru ca schimburile culturale dintre Est şi Vest să se manifeste normal, ca un stat european. În doctrină am prevăzut o modificare a Constituţiei în viitor, în aşa fel încât să nu mai avem republica parlamentară, ci să devenim un stat european, preşedintele statului să devină un guvernator al statului” , a explicat Sorin Sabău

Ce impact va avea asupra comunității maghiare?

Noul partid va avea impact asupra comunității maghiare. Este posibil ca simpla denumire a partidului să îi deranjeze pe unii dintre maghiari, este opinia unor analiști politici.  În județul Satu-Mare, deputatul PSD Radu Cristescu a declarat că vrea să înființeze o alianță locală, din care să facă parte inclusiv PNL. Totul, pentru a lupta împotriva UDMR.  Astfel, tensiunile politice ar putea fi la cote maxime. AUR este cel mai recent partid politic care a intrat direct în Parlament, cu un discurs profund naționalist, dar controversat.