La acest moment se lucrează la studiul de fezabilitate. Practic, este vorba despre segmentele Târgu Mureș-Miercurea Nirajului, Târgu Neamț-Moțca.

În total, 200 de kilometri care va traversa Carpații Orientali și va face conexiunea între Transilvania și Moldova.

Mureș. Când va fi gata Autostrada  „Unirii”

CNAIR a raporat probleme la proiectarea segmentului Târgu Mureş – Târgu Neamţ.

„În ceea ce priveşte proiectarea sectorului Târgu Mureş – Târgu Neamţ, există o incapacitate constatată, de-a lungul timpului, la firma de proiectare. Din acest motiv am luat decizia să monitorizăm permanent acest prestator de servicii. Astfel, în fiecare zi de luni, la sediul ministerului analizăm stadiul evoluţiei serviciilor de proiectare pe acest proiect, menționa Mariana Ioniță, directoarea CNAIR, citată de punctul.ro

Proiectul face parte din planul de dezvoltare a infrastructii, în sarcina CNAIR(Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere), care va gestiona execuția lucrărilor și accesarea fondurilor europene.

Kilometri pe hârtie

Pe români a ajuns să-i bucure normalitatea. Ori de câte ori se anunță construirea unei rute ocolitoare sau a unei autostrăzi, zâmbim larg.

În fapt, România are doar 830 de km de drumuri de mare viteză.

Restul, au fost promisiuni.

Un calcul simplu, pornit de la statisticile Ministerului Transporturilor, arată că în România, nu se construiesc mai mult de 30 km de autostradă pe an.

O altă statistică neagră arată că sunt peste 10 000 de kilometri de drum din toată țara care au nevoie de reparații urgente.

Proiectul A8 depăsește 17 milioane de lei. Contractul pentru finanțare  a fost semnat în 2019.

Alături de Varianta Ocolitoare a Sibiului este unul dintre cele mai proiecte rutiere din țară.

Autoritățile sper ca prin realizarea acestora să se fluidizeze traficul rutier și să se încurajeze turismul național.

Cei mai mulți dintre conducătorii auto se plâng că, pentru distanțele dintre orașele importante, trebuie să stea în trafic ore întregi.

Ministrul Drulă a precizat că va insista ca bugetul pentru anul în curs să acopere toate investițiile în derulare.