Update. Proiectul de hotărâre a fost aprobat. S-au înregistrat 13 voturi pentru și 8 împotrivă, trasmite Marius Pașcan

Au votat pentru această schimbare, evident consilierii locali ai UDMR, totodată cei reprezentând POL și au fost împotrivă consilierii locali ai PMP, PNL (cu excepția lui György Alexandru, care nu a participat la vot) Pro România și PSD (cu excepția lui Sergiu Papuc, care nu a participat la vot). Deci, cu 13 voturi pentru și 8 împotrivă, o piață al cărei nume a fost stabilit în 1986 și care până acum nu a deranjat pe nimeni, a fost schimbată de interesele și la presiunile etnice ale celor care conduc azi Primăria și compun majoritatea în Consiliul local Târgu-Mureș ”, a relatat fostul prefect de Mureș, Marius Pașcan. Până la postarea acestei informații, conducerea Primăriei Târgu- Mureș nu a putut fi contactată

Știre inițială

Fostul prefect al județului Mureș, Marius Pașcan, a reacționat virulent. Ba mai mult, a interpretat toată această acțiune ca pe o manifestare a urii față de români. În opinia lui, acest lucru nu este o urgență a administrației, ci mai degrabă un orgoliu lispist de sens.

”Chiar într-atât îi urâți pe români?
Ca să vedeți cu ce „urgențe” se ocupă Primăria municipiului Târgu-Mureș, ce spasme edilitare și frustrări etnice îi încearcă pe unii. Astăzi, a fost convocată ședință a Consiliului local Târgu-Mureș iar pe ordinea de zi, am constatat cu stupoare că se află și două proiecte bizare. Iată-le: „Proiect de hotărâre privind schimbarea denumirii «Piața Memorandului» în «Piața Gecse Dániel»”. Apoi, „Proiect de hotărâre privind atribuirea denumirii «strada Memorandului» porțiunii din actuala stradă Bradului cuprinsă între strada Vulcan și strada Alexandru Papiu Ilarian”, a scris Pașcan, devenit între timp consilier local PMP.

Mureș. Schimbarea denumirii din rațiuni etnice

Fostul prefect al Mureșului spune, însă, că nimic nu e întâmplător. Denumirea Piața Memorandului ar urma să fie transformată în Piața   Gecse Dániel, deoarece  un excelent epidemiolog al Târgu Mureșului, iar din 1817 medicul șef al orașului. Consilierii PMP consideră că acest lucru se întâmplă doar pentru că UDMR vrea să pună stăpânire pe Transilvania.

Pașcan a anunșat că nu vor vota aceste proiecte de hotărâre.

Consilierii locali ai PMP Târgu-Mureș vor vota împotriva acestei aberații și provocări cu conotații etnice. Nu considerăm că reprezintă o prioritate sau vreo necesitate de urgență pentru urbe. Sunt curios oare cum vor vota ceilalți consilieri reprezentând PNL, PSD și POL? Spre informarea tuturor, vă aduc la cunoștință ce semnifică Memorandumul la care face referire denumirea respectivei piețe.

Nici nu vă imaginați ce dureri, complexe și frustrări istorice îi încearcă pe clericii reformați. Deci, unii de prin Biserica Reformată făceau alergie, li se inflamau ochii și tușeau, le vâjâia capul când călcau prin Piața Memorandului și au găsit soluția, trebuiau să-i schimbe etnic numele acum, dacă tot și-au instalat primar, a transmis Pașcan.