Copiii din Mureș pot fi imunizați inclusiv luni dimineața, până la ora 10.00, au transmis organizatorii. Nu este nevoie de programare și pot veni însoțiți.

Pentru acest maraton s-au pregătit 10 puncte de imunizare și 300 de voluntari care vor ajuta la administrarea serului anti-Covid. Dozele vor fi de la compania Pfizer-BioNtech.

„,Continuăm în acest weekend Caravana vaccinării – UMFST vaccinează. Cei peste 300 de voluntari asigură suportul de specialitate în cadrul Facultăţii de Farmacie din cadrul UMFST.  Vor ajuta  la administrarea  dozei de rapel la cele 7.504 persoane care au primit prima doză de vaccin în urmă cu trei săptămâni.

Mai mult însă, vaccinăm astăzi şi persoane nevaccinate, cu prima doză de vaccin Pfizer-BioNTech (…) Ceea ce este nou cu această ocazie este faptul că, de data aceasta, vaccinăm şi copii cu vârsta de peste 12 ani. Ceea ce nu s-a întâmplat data trecută pentru că nu aveam încă, la vremea respectivă, toate informaţiile necesare şi toate confirmările necesare că se poate face acest lucru în condiţii de siguranţă. Acum avem această autorizare şi facem acest lucru şi, bineînţeles, chiar dacă astăzi facem într-o mare măsură un rapel, administrăm prima doză şi celor care se vaccinează pentru prima dată”, a declarat rectorul UMFST Târgu Mureș, pentru Agerpres.

Mureș. Ce se va întâmpla cu rapelul

Reprezentanții UMFST au menționat că rapelul poate fi administrat în oricare alt centru din țară.

„Pot să facă rapelul la un alt centru de vaccinare apropiat.  Nu este o problemă. Acele persoane să se informeze, să caute un centru de vaccinare unde tot cu Pfizer se vaccinează. De asemenea, există şi situaţia în care o persoană să prezinte anumite simptome de boală infecţioasă, motiv pentru care rapelul se poate prelungi. Noi aşteptăm persoanele la cele 21 de zile, dar avem şi contraindicaţii sau precauţii dacă sunt astfel de situaţii”, a declarat dr. Septimiu Voidăzan, pentru sursa citată.