Astfel, Fundația Transylvania College  s-a ocupat de starea de bine a profesorilor, atsfel încât să se bucure de profesia lor și să-i ajute pe elevi în depășirea dificultăților la studiu.

Peste 700 de profesori din Transilvania, inclusiv din Mureș,  au beneficiat de acest program.

Astfel, profesorii au beneficiat de sesiuni live, prin care au fost învățați să-și gestioneze emoțiile și să-i ajute, la rândul lor, pe elevi.

„Pe parcursul celor 5 săptămâni de training online, profesorii participă la 5 sesiuni live (o întâlnire de o oră la începutul fiecărei săptămâni), studiu individual zilnic ghidat pe o platformă digitală şi întâlniri cu grupuri de reflecţie. Structura programului îmbină o parte teoretică şi una practică, prin implementarea unor concepte de actualitate, a exercițiilor și tehnicilor prezentate în curs, ce însumează 25 de ore.

Aceasta este o perioadă de solidaritate. Cereţi ajutor când vă simţiţi copleşiţi. Dorim să fim un suport autentic pentru voi, să venim cu soluţii pentru susţinerea emoţională şi reducerea stresului. Împreună vom găsi căi prin care să navigăm cu încredere, astfel încât să ne păstrăm speranţa şi optimismul. Putem explora împreună tehnici prin care să ne regăsim energia şi să ne păstrăm entuziasmul pe tot parcursul anului. Continuăm să învăţăm în timp ce predăm diferit”, a menționat Simona Baciu, una dintre persoanele implicate în proiect.

Mureș. Profesorii, învățați să se bucure de profesia lor

Prin acest proiect, în fapt, România a făcut pași spre dezvoltarea personală, un concept relativ eronat înțeles.

Cadrele didactice au învățat să combine elementele de sănătate fizică cu cele de sănătate mentală.

Copiii sunt mai presus de orice pentru noi. Ei sunt principalul obiectiv al tuturor eforturilor pe care le-am depus de-a lungul timpului. . Acest proiect completează perfect pachetul de beneficii pe care îl oferim deja consumatorilor noştri şi societăţii, aducând astfel în şcoli o stare de bine atât de necesară astăzi din punct de vedere emoţional şi comportamental”, a declarat pentru Agerpres, directorul general al Herlitz România, Horaţiu Nicolau, partner al programului.