Maratonul vaccinării de la UMFST Mureș a însemnat 2665 de persoane în numai 24 de ore.

„De la debutul Maratonului vaccinării au fost deja vaccinate 2.665 de persoane. Răspunsul mureşenilor a fost extraordinar. Nimeni nu va fi bine până când nu vom fi toţi bine!.

De-a lungul timpului, convingerea mea a fost că rostul unei universităţi este nu doar acela de a instrui studenţi, de a forma oameni foarte bine calificaţi.  În egală măsură de a se implica în viaţa comunităţii locale, de a veni cu idei creative şi de a le pune în practică.

Este o declaraţie de misiune pe care o are fiecare instituţie de învăţământ superior din lume, pentru că în esenţă universităţile reprezintă motorul dezvoltării oricărei regiuni. Succesul maratonului organizat în interiorul universităţilor se datorează faptului că la asemenea evenimente de interes naţional îşi unesc forţele toate autorităţile competente.

Am apreciat modul în care fiecare instituţie implicată în organizarea acestei acţiuni a acţionat şi pot spune că este un model de bună colaborare. Este rostul nostru să facem şi o formă suplimentară de educaţie civică.  Trebuie să ştiţi că întregul proces de vaccinare este făcut pe bază de voluntariat”, a explicat anterior rectorul UMFST Târgu Mureş, într-o conferinţă de presă, relatează Agerpres.

Mureș. Record la vaccinarea anti-COVID

Maratonul vaccinării de la UMFST se  adresează întregii populaţii nevaccinate cu vârsta peste 16 ani.  Se va realiza cu vaccinul Pfizer BioNTech. De maraton vor beneficia toţi cei care doresc să se vaccineze, indiferent de domiciliu, fără programare, notează sursa citată. Centrele sunt deschise în weekend, până la ora 20.00

Autoritățile din România vor să ajungă la peste șapte milioane de persoane vaccinate anti-COVID.  De astăzi, 15 mai, masca de protecție împotriva acestui virus a fost eliminată în spațiile deschise. De asemenea, magazinele au revenit la programul normal, iar restricția de circulație pe timpul nopții a fost eliminată.

Chiar și așa, specialiștii în sănătate publică spun că numărul cazurilor poate să crească din nou. Fac apel la respectarea regulilor de igienă.