Viitorii medici  din Mureș  vor avea, astfel, schimburi de experiență de tip Erasmus în Belarus.

„Mă bucur să mă aflu din nou la Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie ‘George Emil Palade’ din Târgu Mureş şi să remarc modul în care aceasta s-a dezvoltat şi extins în numeroase domenii.  Mă bucur de relaţiile bilaterale de cooperare în cadrul programului Erasmus+.

Iar  în cadrul întâlnirii am purtat discuţii cu privire la extinderea acestor colaborări. Medicina a reprezentat dintotdeauna un domeniu extrem de important.  Acum cu atât mai mult şi-a arătat rolul şi importanţa”, a declarat ambasadorul Belarus în România, Andrei M Grinkevich.

Mureș. Studenții de la Medicină, favoriți pentru cercetare internațională

Conducerea Universitității de Medicină din Mureș  spune că parteneriatele academice cu Belarus sunt din 2018 și au fost benefice studenților români.

Chiar dacă sistemul medical din România se confruntă cu probleme serioase, studenții de la Medicină sunt recunoscuți pe plan internațional pentru performanțele lor.

Rezultatele de la examenul de rezidențiat a arătat că alături de cei din județul Cluj sunt printre cei mai buni din țară.

„Excelenţa Sa Andrei M. Grinkevich s-a aflat pentru a doua oară la Universitatea noastră.

 În cadrul unei întâlniri cu prof. univ. dr. Angela Borda, directorul Departamentului de Relaţii Internaţionale, s-au purtat discuţii pe tema parteneriatelor academice existente între Universitatea noastră şi instituţii de învăţământ superior medical din Belarus.

S-au stabilit noi acorduri de colaborare în domeniul educaţiei, cercetării ştiinţifice şi a schimbului de bune practici. Profesor universitar doctor Angela Borda a subliniat dorinţa Universităţii noastre de a se implica împreună cu partenerii în variatele tipuri de proiecte finanţate prin programul Erasmus+, iar prof. univ. dr. Călin Enăchescu a vorbit despre importanţa extinderii cooperării la nivel internaţional, ca mijloc de creştere a vizibilităţii internaţionale a UMFST, dincolo de graniţele Uniunii Europene”, a precizat UMFST Târgu Mureş, într-o informare transmisă Agerpres.