Inițiativa a avut-o Consiliul Județean Mureș, pentru promovarea acestui tip de sport.

Autoritățile locale spun că își doresc cu orice preț ca sportul să fie practicat de câți mai mulți tineri.

„Dezvoltarea acestui sport urmează a se realiza pe diferite terenuri de sport – şcoli, licee, baze sportive şi chiar parcuri”, a precizat CJ Mureş, într-un comunicat de presă, remis Agerpres.

Mureș. Susținere logistică pentru Teqball

Consiliul Judeţean Mureş va oferi servicii logistice. Se va ocupa de c materiale promoţionale, respectiv prin asigurarea activităţilor de comunicare publică pentru evenimentele ce se vor desfăşura, în limbile română şi maghiară, informează sursa citată.

„Consiliul Judeţean Mureş nu va avea obligaţii financiare în derularea acestui protocol. Teqball este sportul cu cea mai rapidă dezvoltare la nivel mondial, la doar 3 ani de la apariţie – 2017. Este un sport care se joacă pe o masă curbată cu o minge obişnuită de fotbal (de aici motto-ul acestui sport ‘The world is curved’/Lumea este curbată), un sport foarte accesibil din toate punctele de vedere. Inventatorii sunt Borsanyi Gabor, Huszar Viktor Denes şi Gattyan Gyorgy. Noul sport a fost prezentat oficial de fotbalistul Ronaldinho – ambasadorul sportului – la Budapesta în anul 2016”, a menţionat CJ Mureş.

Ce este teqball

Teqball este sportul care combină tenisul de masă și fotbalul. Se poate juca în doi-simplu sau în patru-dublu.

În România, a devenit mai popular la începutul anului 2007.

Din fericire, se poate juca în interior, iar la acest moment poate fi o alternativă de mișcare.

Iată principalele reguli ale jocului de teqball:

Meciul se încheie atunci când un jucător/o echipa căștiga 3 seturi;

Fiecare set este jucat până un jucător/o echipa atinge 20 de puncte;

Fiecare jucător/echipa are dreptul la doua încercări de a realiza o serva

Jucătorii schimba serva după fiecare 4 puncte;

Fiecare jucător/echipa trebuie să returneze mingea după maximum 3 atingeri cu orice parte a corpului, cu excepția brațelor și mâinilor

În jocul dublu, fiecare echipa are maximum 3 atingeri, totuși membrii echipei trebuie să paseze cel puțin odată intre ei

Este interzis să se atingă mingea cu aceeași parte a corpului de doua ori consecutiv; În timpul jocului, jucătorii nu au voie să atingă nici masa și nici oponentul.