Profesoara din Mureș a devenit vedetă, dar nu pentru rezultatele excepționale obținute în urma activității de la școală, ci pentru diverse imagini, videoclipuri total nepotrivite pentru profesia sa, relatează ardealnews.ro. Imaginile, catalogate grotești de părinți, nu ar fi stârnit revolta părinților, dacă acestea ar fi fost ținute departe de ochii elevilor. Părinții copiilor spun că le postează și dă frâu discuțiilor cu bună știință, câtă vreme îi are pe elevi în lista de contacte.

Mureș. Noi tehnici pedagogice: videoclipuri deocheate

Consiliul Profesoral va discuta cazul profesoarei-vedetă Tik Tok și va lua o decizie în ce privește o posibilă sancțiune disciplinară, relatează și observatornews.ro Despre această situație, profesoara acuzată spune că sunt tactici pedagocice, pentru a-i face pe copii să înțeleagă opera „ O scrisoare pierdută”.

Relația elev-profesor la un alt nivel

De curând a intrat în vigoare feedback-ul acordat de elevi profesorilor. Este pentru prima dată când se practică acest lucru în România. Decizia a fost luată pentru îmbunățirea sistemului de educație. Ministrul Sorin Cîmpeau ăi avertiza, însă, pe elevi, să mențină decența la completarea chestonarelor. Nu a făcut precizări și pentru profesori, că ar trebui să aibă o conduită ireproșabilă.

Ce presupune feedbackul acordat de elevi

Feedbackul se va acorda semestrial, potrivit oficialilor din cadrul Ministerului Educației. Elevii vor răspunde, de fapt, la un chestionar care va urmări mai multe criterii în procesul de educație.

„Acest chestionar despre care vorbeam și metodologia de feedback ar trebui să fie aplicate în toate școlile din România în momentul în care Ministerul și Consiliul Național al Elevilor semnează acest protocol, ceea ce sper să se întâmple în următoarele două-trei săptămâni”, a explicat secretarul de stat din Ministerul Educației Radu  Szekely.

În ultimul timp, în România, au apărut mai multe cazuri de violență în școali. Ministerul Educației a anunțat că va introduce cursuri pentru stoparea acesteia.

sursă foto: mureștiri.ro