Evenimentul ce s-a desfășurat pe 17 aprilie, intitulat ,,Împreună curățăm”, a fost organizat de reprezentanții Radio Târgu Mureș, ca în fiecare an.

Albert Laszlo a fost liderul echipei și a precizat că pe 24 aprilie, acțiunea se va repeta.

„Noi am venit aici ca voluntari. Eu împreună cu trei prieteni am înființat un ONG prin care dorim să îi facem pe oameni conștienți de cum să arunce deșeurile.

Vom lucra și cu companiile care sunt în domeniu, cum ar fi Sylevy Salubriserv, dar dorim să lucrăm și cu Primăria Târgu Mureș. Scopul nostru este să relevăm problemele legate de deșeuri și să învățăm oamenii cum să arunce deșeurile și cum să gestioneze problema aceasta”, a precizat Albert Laszlo.

Târgu Mureș. Ecologizarea râului Mureș

De asemenea, liderul echipei a mai spus că evenimentul a strâns aproape 100 de oameni și are planuri mărețe pe viitor, pentru organizarea mai multor evenimente de acest gen.

Am organizat și noi un eveniment ca acesta, dar nu de o asemenea amploare. Vom mai face evenimente similare. Anul acesta, la eveniment ne-am strâns în jur de 100 de oameni. Erau și mulți copii, lucru care este foarte bun, întrucât păreau să fie foarte ambițioși. Am reușit să curățăm o bună parte din malul Mureșului, dar mai avem de lucru.

Acesta a fost doar începutul, dacă vrem să facem un lucru care să țină. Cred că Radio Târgu Mureș va organiza și anul viitor un asemenea eveniment. Săptămâna viitoare, în 24 aprilie, noi împreună cu Asociația Circulo ne ducem în localitatea Adrianu Mic (comuna Gălești, județul Mureș – n.r.) unde vrem să organizăm încă un eveniment de curățenie”, a declarat Albert Laszlo.

Șase camioane au adunat gunoiul strâns de către voluntari

La curățarea orașului au participat și reprezentanții primăriei municipiului Târgu Mureș. Soós Zoltán, primarul orașului, a îndemnat pe oameni să pună mâna de la mână și să ajute mediul înconjurător prin colectarea deșeurilor.

“Împreună pentru un mediu curat! Echipa Primăriei s-a alăturat inițiativei civice „Împreună curățăm!”, care a devenit deja o tradiție. Cu toții ne dorim să trăim într-un oraș curat. Pentru ca acest lucru să se întâmple, este nevoie de acțiuni comune și de responsabilitatea fiecăruia dintre noi. Mulțumim organizatorilor și tuturor celor care au luat parte la inițiativă”, a precizat primarul municipiului Târgu Mureș.

La acțiune au participat 700 de voluntari, în șase puncte de lucru, care au curățat ambele maluri ale Mureșului pe o distanță de 7 km.  Toate deșeurile adunate de către voluntari au fost transportate de șase camioane de gunoi.