„Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș organizează, în parteneriat cu Consiliul Județean Maramureș și Banca pentru Alimente Maramureș, proiectul intitulat „Adoptă o grădină în #satuldepedeal”.

Așadar, sunteți invitați cu mic, cu mare să participați la lucrările de îngrijire și înfrumusețare ale curților și grădinilor căsuțelor din Muzeul Satului. De asemenea, vi se oferă șansa de a răsfăța mascotele muzeului, iepurașii pufoși și cățelul blănos.

Reprezentanții Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș împreună cu cei ai Băncii pentru Alimente Maramureș vor coordona atelierele de grădinărit, la care participanții vor învăța cum se realizează compostul.

Cei care doresc să trăiască în armonie cu natura, fie chiar și numai pentru câteva ore, sunt rugați să se înscrie printr-un mesaj prin e-mail: contact@etnografie-maramures.ro. Uneltele proprii de grădinărit sunt opționale, dar binevenite.

Având în vedere situația creată de pandemia de COVID-19, organizatorii au luat toate măsurile necesare de prevenție și siguranță. Participanții sunt rugați să respecte toate normele legislative în vigoare referitoare la distanțarea socială și igiena personală. Purtarea măștii este obligatorie.”, a scris Monica Mare.

Evenimentul este realizat în parteneriat cu Consiliul Judeţean Maramureş şi Banca pentru Alimente Maramureş.

Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureş continuă să realizeze evenimente educative

Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureş, dar şi Muzeul Satului din municipiul Baia Mare au continuat să realizeze evenimente educative online din momentul declanşării pandemiei, iar pe durata verii trecute mici evenimente culturale în aer liber cu număr redus de participanţi.

De asemenea, muzeograful Oana Teremtuş a declarat joi, că la fiecare sfârşit de săptămână, lucrătorii instituţiei prezintă online poveşti din satul maramureşan, tradiţii şi obiceiuri, dar şi unele referinţe despre gastronomia locală.

„Încercăm să fim mai aproape de public (…), încercăm să readucem întâmplările şi poveştile din satul maramureşan publicului larg care ne poate accesa online sau pe pagina de Facebook (…) Activitatea noastră nu s-a întrerupt deloc, pot spune că ne-am adaptat repede şi dorim să contribuim cât se poate de eficient la o mai bună cunoaştere a valorilor satului nostru, dar şi la o mai bună cunoaştere a tezaurului muzeal adunat în atâţia ani de activitate”, a spus Oana Teremtuş.