NASA a publicat imagini detaliate de pe canionul Valles Marineris al planetei Marte

NASA a publicat recent imagini uimitor de detaliate. Fotografiile sunt de pe cel mai mare canion din sistemul nostru solar, de pe Marte. Valles Marineris este un sistem de canioane de la suprafața planetei Marte la est de regiunea vulcanică Tharsis. El are o lungime mai mare de 4000 de km, o lățime mai mare de 200 km și o adâncime de 7 km.

Cel mai mare canion din sistemul nostru solar este de zece ori mai lung decât Marele Canion din Arizona. Dar și de trei ori mai adânc. NASA a publicat imagini noi uimitor de detaliate cu acest abis uriaș care se află pe Marte.

Cunoscut drept Valles Marineris, canionul brăzdează regiunea ecuatorială a Planetei Roșii pe o lungime de 4.000 de kilometri. Canionul este lat de 200 de kilometri și adânc de șapte.

Fotografiile au fost făcute de o sondă performantă care spionează Marte încă din 2006 cu o cameră de foarte mare rezoluție. Cercetătorii înclină să creadă că nu apa a modelat această formă gigantică de relief. Așa s-a întâmplat cu Marele Canion de pe Pământ, cu o serie de erupții vulcanice de mare amploare.

Sonda care a făcut posibilă publicarea acestor imagini fotografiază Planeta Roşie încă din 2006. Pozele sunt de foarte bună calitate, în ciuda faptului că sunt realizate de la o distanţă de aproximativ 300 de kilometri.

Misiunea Mars Reconnaissance Orbiter fotografiază Planeta Roșie încă din 2006

Misiunea Mars Reconnaissance Orbiter are misiunea de a fotografia Planeta Roşie încă de peste un deceniu. Rezultatele comunicate de către NASA au stârnit o emoție deosebită în rândurile publicului care este foarte sensibil la comunicatele de acest gen.

Imaginile de o calitate excelentă prezintă o realitate marțiană care ar face invidios orice cercetător sau speolog. “Valles Marineris” este mai exact o imensă fisură tectonică formată în scoarța marțiană. Pe alocuri, crusta s-a ridicat, aşa explicându-se relieful divers. Cercetătorii vor putea oferi concluzii de mare precizie în urma informațiilor obținute prin misiunea Mars Reconnaissance Orbiter.