Am avut rude, cunoscuţi, care au decedat de COVID şi am simţit empatie pentru fiecare persoană cu forme severe. La fel, pentru fiecare persoană, care s-a prăpădit şi nu e de glumă cu această boală a spus, Raluca Turcan.

„Nu doar că îmi este frică (de virus – n. r.), ci pur şi simplu consider că este un pericol pentru sănătatea publică. Am avut rude, cunoscuţi, care au decedat de COVID şi am simţit empatie pentru fiecare persoană care a avut forme severe sau pentru fiecare persoană care s-a prăpădit. Nu e de glumă cu această boală şi de aceea din momentul zero şi în calitatea mea de vicepremier şi de ministru am îndemnat, secundă de secundă, la respectarea regulilor. Am greşit. Nu există nicio scuză pentru o greşeală pe care o faci, dar pe de altă parte poate că şi oamenii care respectă foarte mult regulile se întâmplă să aibă momente de neatenţie după un an greu.

E o lecţie pe care am învăţat-o… Am cerut să fiu amendată şi mesajul meu public este că îmi pare grozav de rău şi îi îndemn pe toţi oamenii să nu lase nicio secundă garda jos. Nu ştii niciodată cum loveşte acest virus şi, până la urmă, noi trebuie să fim modele pentru cei din jur”, a afirmat Turcan, la Digi 24.

Raluca Turcan primit înştiinţarea de plată în cutia poștală.

Conform legii, are termen de 15 zile pentru a plăti jumătate din valoarea integrală a sancţiunii.

„Am primit înştiinţarea în cutia poştală. Am 15 zile să plătesc jumătate din 500 de lei. Povestea aceasta este o lecţie de viaţă şi anume că nu ai voie, ca lider politic important şi factor de decizie, să laşi nicio secundă garda jos, pentru că şi pentru o secundă din o sută de secunde semnalul este negativ şi suporţi consecinţele. A fost o clipă de neatenţie pe fond pentru care îmi pare foarte rău. Pe fond, sunt un om care respectă regulile şi întotdeauna am îndemnat la respectarea regulilor.

În niciun caz nu a fost un îndemn la nesupunere. Evident că în acest context trebuia să fiu mult mai atentă şi, de aceea, pe fond, îmi pare rău, pentru că mesajul public a fost unul negativ, a fost aruncat în derizoriu un eveniment frumos pe care l-am făcut – am plantat 1.300 de puieţi. Mai ales îmi pare rău pentru că structural sunt un om care respectă regulile şi se străduieşte să facă lucrurile ca la carte. Asta m-a făcut, încă o dată, să înţeleg că nu ne permitem niciun moment de neatenţie”, a precizat Raluca Turcan, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale.