Din cauza ninsorilor continue și zăpezii umede se crează probleme. Municipalitatea a fost nevoită să intervină în mai multe situații când, din cauza zăpezii grele. 17 copaci de pe domeniul public s-au prăbușit, ultimii fiind pe Dealul Spirii, unde a fost afectat acoperișul unei case. A fost afectată și rețeaua electrică. Pe B-dul Saturn nr. 41 copacul a blocat carosabilul și stația RAT. Pe Saturn nr. 45, a fost afectată rețeaua de troleibuze și blocat carosabilul. Pe str. Minerva nr. 2  două autoturisme au fost afectate.

,,Am format echipe de intervenție cu ajutorul colegilor mei de la Amenajare Zone Agrement și Spații Verzi, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență și Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt, care au acționat și acționează, în continuare, pe raza municipiului Brașov, în toate cartierele. În acest moment, specialiștii realizează o evaluare corectă a situației, mai ales în cazul copacilor bolnavi, uscați, îmbătrâniți, care sunt în pericol să se rupă. În cazul în care se impune tăierea lor, vom fi nevoiți să luăm această decizie. Trebuie să ținem cont de faptul că au existat situații în care siguranța cetățenilor a fost pusă în pericol sau autoturismele au fost avariate”, a declarat viceprimarul Sebastian Rusu.

Din cauza ninsorilor continue, în Poiana Brașov și pe drumul de Poiană s-a acționat non-stop cu 10 utilaje

De ieri, 50 de utilaje ale firmei de deszăpezire, Comprest, au acționat pe străzile Brașovului. Circulația, se desfășoară, pe străzile principale și bulevarde, în condiții foarte bune.

În timpul nopții, activitatea de deszăpezire a vizat străzile principale, după care, în cursul acestei dimineți, s-a intrat pe cele secundare și cele din interiorul cartierelor.

În ultimele 24 de ore s-au utilizat aproximativ 240 de tone de material antiderapant, stocul operatorului fiind acum de aproximativ 1200 de tone. Săptămânal se face reaprovizionarea cu material antiderapant, astfel încât stocurile să fie suficiente indiferent de cantitățile de zăpadă căzute.

În cazul în care solicitările lor nu sunt rezolvate, pot sesiza acest lucru la dispeceratul Primăriei Brașov, tel. 0268-405000, sau direct la Serviciului Urmărire Contracte Salubrizare și Deszăpezire din cadrul Primăriei Brașov – tel. 0268 416550, tasta 9, int. 127, 253, 254, email: salubrizare@brasovcity.ro.

Activitatea de deszăpezire pe toate arterele de circulație din municipiul Brașov este asigurată de către Comprest SA, cu excepția tronsoanelor 1, 2 și 3 ale ocolitoarei, unde deszăpezirea este asigurată de CNAIR.