Aceasta intră în vigoare, duminică, 31 ianuarie, ora 20.00 și expiră  luni, 1 februarie, ora 10.00

În intervalul menţionat, la altitudini de peste 1.400 m, în Carpaţii Meridionali şi Carpaţii Occidentali, temporar va ninge însemnat cantitativ şi se va depune strat de zăpadă, local consistent. Vântul va prezenta intensificări, cu viteze de 50-70 km/h.

În  Carpaţii  Meridionali, rafalele vor depăşi 90 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada.

Avertizările de Cod galben sunt valabile în judeţele Timiş, Arad, Bihor, Sălaj, Cluj, Alba, Hunedoara, Caraş-Severin, Sibiu, Braşov, Covasna, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Bacău, Vaslui, Buzău, Vrancea, Galaţi şi Brăila

Noi avertizări ANM– CNAIR anunță cum se circulă

Deoarece  zăpada va îngreuna traficul rutier, CNAIR face apel la șoferi să manifeste prudență.

” Facem apel la conducătorii auto care se deplasează în această perioadă, în special în zonele montane, să circule prudent.  Să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă .  Să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate. Precizăm că toate direcţiile regionale ale CNAIR sunt mobilizate şi vor interveni unde este cazul pentru ca traficul rutier să se desfăşoare în condiţii de siguranţă” , tranmite CNAIR, pentru Agerpres.

Noi avertizări de la ANM 

A doua avertizare de la ANM de vremea rea expiră luni, 1 februarie, la  ora 12:00.  Se vor înregistra precipitații moderate cantitativ, polei și intensificări ale vântului. Cantitățile de apă vor depăși  15-20 l/mp, iar în regiunile vestice, izolat 30…40 l/mp.

În jumătatea de nord a Moldovei vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri mai consistent.

În Maramureș, Crișana și Transilvania vor fi precipitații mixte.  În celelalte regiuni, vor fi  ploi. La munte, la altitudini mai mici de 1400 m, în special în Carpații Occidentali, ploile și lapovița vor determina topirea parțială a stratului de zăpadă existent.