Arad. Oamenii legii continuă cercetările privind asasinarea omului de afaceri Ioan Crișan, iar cele mai multe ipoteze se îndreaptă spre traficul ilegal de țigări.

Omul de afaceri ar fi colaborat cu Poliția pentru destructurarea unei rețele ilegale de contrabandă, iar personajul-cheie e reprezentat de contrabandistul de țigări Cosmin Maldin.

Conform Antena 3, TIR-ul cu țigări de contrabandă care a fost oprit de poliție aparține firmei lui Mladin.

Patronul nu a mai fost văzut de sâmbătă dimineață, iar șoferul care a abandonat TIR-ul cu țigări a fost prins de oamenii legii după câteva zile de la incident.

În 2019, relatează sursa citată, mașina adjunctului șefului Poliției, unui judecător și a ,,unui domn bine” au fost incendiate, ei având legături strânse cu traficul de țigări. Sediul unde polițiștii au descins în 2019 a fost dărâmat, iar patronul firmei nu a mai putut fi găsit după ce a avut loc atentatul.

Cine a ordonat atentatul asupra omului de afaceri Ioan Crișan din Arad?

Se vehiculează că Cornel Maldin ar fi comandat asasinatul după capturarea TIR-ului cu țigări de contrabandă, dar jurnaliștii de la Evenimentul Zilei vin cu altă ipoteză, investigația vizând traficul de droguri.

Mai exact, pe 20 mai 2021, DIICOT a reținut droguri de peste 1,5 tone de heroină, în valoare de 45 de milioane de euro la Portul Constanța, fiind a doua cea mai mare captură din Uniunea Europeană, din ultimii ani.

Citește aici informațiile de ultima oră despre dezvăluirile făcut de Evenimentul Zilei

Anchetatorii susțin că un profesionist, cu pregătire militară, a pus dispozitivul de declanșare la comandă sub mașina lui Ioan Crișan. De asemenea, asasinul a știut să coordoneze explozia fără ca alte persoane să fie implicate. Conform reporterului de la Antena 3, bomba ar fi fost pusă în parcarea din fața apartamentului său.

Jurnaliștii de la Evenimentul Zilei au reușit să afle, din surse polițienești, că suspecții sunt foști militari ce provin din Serbia sau Ucraina. Totodată, persoana care a comandat asasinatul are legături strânse cu Mafia Italiană, România fiind țară de tranzit pentru traficul de droguri dinspre Siria și Turcia.

Controversatul om de afaceri din Arad își desfășura o parte din afaceri la granița cu Ungaria, iar oamenii legii verifică posibilele legături ale lui Crișan cu traficanții. Camioanele folosite pentru transport erau ținute la o ferimă situată la granița cu Ungaria.

Una dintre ipoteze ar fi ca Ioan Crișan să fi fost implicat într-o operațiune de traficu de droguri de mare risc, el ocupându-se de partea de logistică.