Peste 21 000 de doze vor fi depozitate la Institutul de Cercetare Medico-Militară Cantacuzino.

„Ca urmare a primirii autorizaţiei din partea ANMDMR, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară ‘Cantacuzino’ poate desfăşura, în calitate de distribuitor angro, operaţiuni de deţinere, custodie şi livrare pentru medicamente cărora li se aplică criterii suplimentare de tipul produse în acord cu art. 806 din Legea 95/2006 republicată: medicamente imunologice, respectiv produse cu distribuţie în ‘lanţul rece’ ” , transmit oficialii CNCAV.

Noi doze de vaccin anti-Covid sosesc în țară. Bolnavii cronic se vaccinează începând cu 16 februarie

Deficitul dozelor de vaccin anti-Covid a dus la blocarea procesului de imunizare.

În Cluj, Covasna, Hunedoara, Caraș-Secerin,  vârstnicii și persoanele cu afecțiuni cronice au primit deja mesaje că nu se pot vaccina.

Reluarea procesului de vaccinare se va face începând cu data de 16 februarie. Cei cărora li s-a administrat prima doză nu vor fi amânați de la rapel.

„ Pentru asigurarea administrării rapelului la persoanele cărora li s-a administrat doza 1, reprogramarea, începând cu data de 30 ianuarie, a celor 66.884 persoane sub 65 de ani, pentru administrarea dozei 1, între 30 ianuarie și 11 februarie, pentru data de 16 februarie și ulterior, în ordinea planificării inițiale”, se arată într-un comunicat de presă.

S-a sărit rândul la vaccinarea anti-Covid

Deși știau că nu sunt doze suficiente de vaccin,unii medici coordonatori au administrat serul anti-Covid unor persoane care nu se încadrau în primele etape.

Din acest motiv, Ministerul Sănătății a demarat controale la centrele de vaccin. Vlad Voiculescu anunță sancțiuni drastice.

„De săptămâna viitoare vom avea şi sancţiuni foarte clare, în primul rând pentru cei care se găsesc dintr-odată fie generoşi, fie cu rost de business într-un loc anume ”, a fost mesajul ministrului Sănătății.

Din primele date ale centrelor de vaccinare, peste 5000 de persoane au fost primite fără programare, în prealabil.

Cea de-a doua etapă a vaccinării anti-Covid este destinată vârstnicilor, persoanelor cu afecțiuni cronice și persoanlului care lucrează intens cu publicul.