În centrele de vaccinare Covid  se vor administra  atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare. Totul se face  pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene ,  menţionează Comitetul de Coordonare privid Vaccinarea anti- Covid.

Potrivit sursei citate, următoarea tranşă de vaccin ar urma sa fie adusă în România luni, 15 martie, iar la acest moment se aşteaptă confirmarea oficială în acest sens din partea firmei producătoare, se arată înr-un comunicat al CNCAV.

Noi doze de vaccin anti- Covid sosec în țară

Dozele vor fi alocate fiecărui centru de vaccinare, în funcție de solicitări.

Iată alocarea pe județe:

Centrul Naţional de Stocare Bucureşti: 63.180 doze;

– Centrul Regional de Depozitare Braşov: 26.910 doze;

– Centrul Regional de Depozitare Cluj: 29.250 doze;

– Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 25.740 doze;

– Centrul Regional de Depozitare Craiova: 24.570 doze;

– Centrul Regional de Depozitare Iaşi: 29.250 doze;

Centrul Regional de Depozitare Timişoara: 25.740 doze.

Câte persoane se vaccinează anti- Covid

Autoritățile spun că în ultimele 24 de ore, au fost vaccinate anti- Covid 45.184 de persoane. Dintre acestea, 30.991 cuPfizer, 6.496 cu AstraZeneca şi 7.697 cu serul produs de Moderna,

Citește aici mai multe detalii despre vaccin. Află cum te poți vaccina, chiar și dacă ai avut Covid

În ceea ce privește reacțiile adverse, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 71 de astfel de efecte adverse. Șase de tip local şi 65 de tip general. De la începutul campaniei de vaccinare, s-au înregistrat 6.049 de reacţii adverse la vaccinurile Pfizer, Moderna şi AstraZeneca.

La acest moment, sunt peste 1000 de persoane internate la secțiile ATI din țară.

Medicii fac un apel la cei care s-au vindecat de Covid, să doneze plasmă. S-a constatat că administrarea acesteia la persoanele cu formă gravă, crește semnificativ rata de supraviețuire.

Dintre pacienții intubați care au primit plasmă convalescentă au supraviețuit 103 pacienți, reprezentând o rată de supraviețuire de 24,7%.