2.000 de persoane au refuzat să mai primească a doua doză de vaccin cu Pfizer sau Moderna după ce au avut reacții adverse severe.

Potrivit Yahoo.com, Ministerul Sănătății din Singapore a postat acest anunț pe pagina de Facebook.

“Urmează să punem la dispoziție astfel de vaccinuri înainte de sfârșitul acestui an pentru a fi utilizate în programul nostru național de vaccinare, după ce vaccinurile au fost riguros evaluate și aprobate de Autoritatea pentru Științe”, se arată în mesajul postat.

Persoanele au dezvoltat anafilaxie sau reacții alergice la mai bine de 7 zile de la administrarea primei doze cu Pfizer sau Moderna.

Pfizer și Moderna, vaccinuri sigure pentru populație

În postarea ministerului se precizează că persoanele pot să primească vaccinuul Sinovac, însă e nevoie de o verificare și aprobare pentru punerea lui în programul național de vaccinare.

Instituțiile medicale private au posibilitatea de a introduce în schema de vaccinare seruri neînregistrate. Sinovac folosește o tehnologie diferită, mai exact o formă inactivată de coronavirus pentru a declanșa un răspuns imun la virus.

Conform Organizației Mondiale a Sănătății, vaccinul Sinovac poate fi folosit la persoanele de peste 18 ani. Serul va fi administrat în două doze, la interval de o lună.

Cum stă România când vine vorba de vaccinare

Țara noastră  înregistrează o scădere masivă a persoanelor ce doresc să se vaccineze. În ultimele 24 de ore, s-au vaccinat puțin peste 17.000 de români cu prima doză de ser anti-Covid și 23.870 cea de-a doua, adică, în total, 41.228.

De la debutul companiei de vaccinare din 27 decembrie 2020 s-au vaccinat 4.531.945 de persoane, mai exact 393.989 cu prima doză și 4.137.956 cu schema completă, conform raportului transmis de CNCAV.

De asemenea, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 20 de reacții adverse 12 de la persoane vaccinate cu Pfizer, 1 cu Moderna, 2 cu AstraZeneca și 5 cu Johnson&Johnson. În total, sunt 16.364 de reacții adverse, dintre care 138 sunt în curs de investigare. De la începutul campaniei de vaccinare au fost făcute 8.466.467 de doze de vaccin.