Cel care a făcut anunțul  despre măsurile împotriva Covid este președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban.

Într-o declarație de presă a menționat că Parlamentul lucrează la un plan de măsuri mai flexibile.

A fost adoptată Hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de alertă. Ce este cuprins acolo va fi valabil o lună de zile. Sigur că s-au purtat discuţii şi se poartă discuţii, nu trebuie să neg, privind îmbunătăţirea, să spunem, flexibilizarea măsurilor”

„Subiectul pe care l-am discutat, într-adevăr, a fost o nemulțumire exprimată de un coleg. Acesta privește reintroducerea cazurilor din focare în calculul incidenţei ratei de infectare. Care a mărit această rată de infectare, adăugând şi cazurile care erau în focare. Adică cele din centrele de vârstnici, din centrele de persoane cu dizabilităţi. Din zone în care nu este vorba de o transmitere comunitară. Asta este! S-a adoptat Hotărârea de Guvern. Hotărârea de Guvern este în vigoare”, a declarat Ludovic Orban, imediat după ședința BEx al PNL.

Noi măsuri  împotriva  Covid . Autoritățile vor flexibilitate

Anunțul lui Orban este, însă, în contradicție totală cu alerta transmisă de Raed Arafat.

În cursul zilei de luni, 15 martie, șeful DSU a menșionat că în București nu mai sunt locuri la secțiile de terapie intensivă.

La momentul declarației lui Raed Arafat în țară erau libere doar 30 de locuri la ATI.

Unele spitale vor trebui să se readapteze cu situaţia actuală cu privire la numărul paturilor de la Terapie Intensivă.

„La Bucureşti, noi am adus prima unitate de ATI la Spitalul Sfâtul Ioan şi mai vrem să aducem încă una la Victor Babeş. Ar fi 3 pe lângă cea de la Marius Nasta. Ştim că nu sunt condiţii la fel de bune ca într-un spital. Situaţia este dinamică. E posibil să avem un loc azi şi mâine să nu mai avem. Sunt pacienţi care se vindecă, sunt alţii pe care îi pierdem şi locurile se eliberează mereu”, a explicat Arafat.

Potrivit ultimelor date oferite de autorități, luni, 15 martie, la secțiile de terapie intensivă erau internate 1225 de persoane.