Acestea susțin că totul este în favoarea celor care vor să le fie administrat serul anti-Covid.

Mai exact, pe lângă data la care se pot programa, pot seta și centrul de vaccinare la care doresc să se vaccineze.

Acestea se vor aplica începând cu data de 15 martie.

Noi reguli pentru vaccinarea anti- Covid

Începând cu această data, se pot vedea câte persoane sunt programate la centrul respectiv și pot calcula cu aproxomație timpul pe care îl petrec în acest sens.

Când intrăm pe platformă, o să vedem centrele de vaccinare şi ne alegem un centru de vaccinare. Iar atunci când ne alegem respectivul centru, noi o să vedem câte persoane sunt în faţa noastră. Astfel vom ști cam când ne-ar veni rândul. În momentul în care ne vine efectiv rândul să ne vaccinăm, vom fi anunţaţi prin SMS pentru confirmare. Pentru că se poate întâmpla o situaţie în care să fii plecat din localitate şi atunci este important ca centrul de vaccinare să ştie aceste informaţii. Tocmai pentru a putea aloca pe altcineva şi a nu pierde doze” , a transmis Andrei Baciu, secretar de stat în cadrul CNCAV.

Câte persoane s-au vaccinat anti-Covid

Potrivit ultimelor date transmise de autorități, în ultimele 24 de ore au fost vaccinate anti- Covid 38 695 de persoane. Dintre acestea, 696 sunt la rapel(administrarea celei de-a doua doze)

Citește cum acționează vaccinul anti-Covid în corp

De la debutul campaniei de vaccinare din România, au fost imunizate 1.022.066 de persoane. Conform raportului prezentate de autorități, 786.231 au fost imunizați cu Pfizer, 77.822 cu Moderna și 158. 013 cu vaccinul produs de AstraZeneca.

În ultimele 24 de ore, s-au semnalat 131 de simptome specifice vaccinului anti- Covid. 100 de persoane au raportat reacții adverse după administrarea dozelor produse de Astra Zeneca.

În numai o zi s-au înregistrat 98 de decese din cauza infecției cu Covid, iar peste 1000 de persoane sunt internate în stare gravă, la ATI.