Ministerul Afacerilor Externe a prezentat noile reguli cu privire la intrarea în Bulgaria cu prilejul vacanței de Paște. MAE a anunțat că până în 29 aprilie este oprită circulația pe Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse între orele 20.00- 24.00.

De asemenea, starea de urgență a fost înlocuită cu situația de urgență epidemiologică, care a fost prelungită până 30 aprilie.

Autoritățile de la Sofia au anunțat care sunt condițiile pentru a putea intra în Bulgaria. Prima cerință este ca și persoanele ce intră în țară și doresc să-și petreacă câteva zile trebuie să fie vaccinate.

A doua este să prezinte un test negativ și cei care au trecut prin infecția COVID să prezint un document care să ateste acest lucru.

Modalitățile de intrare în Bulgaria

Toate persoanele care călătoresc în Bulgaria, până la data de 30 aprilie 2021, trebuie să prezinte un test molecular tip PCR cu rezultat negativ. Pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii.

Documentul trebuie să conțină numele și prenumele persoanei, datele laboratorului care a efectuat testarea, metoda testării și rezultatul negativ.

De asemenea, autoritățile mai anunță că până în 29 aprilie, în afara orelor 20:00 și 24:00, traficul se va desfășura pe o singură bandă de mers în zonele unde se efectuează reparații.

Mai multe țări precum Cipru și Grecia au decis să elimine carantinarea turiștilor pentru relansarea economiei. Autoritățile au decis ca persoanele care doresc să călătorească în Grecia o pot face doar cu prezentarea unui test COVID negativ. De asemenea, turiștii pot prezenta dovada vaccinării cu ambele doze.

Datorită noii tulpine indiene de COVID-19, mai mulți turiști riscă să nu mai călătorească la vară. În ultimele zile, India a raportat aproape 353.000 de noi cazuri de COVID-19 și aproape 3.000 de decese.

Numărul total al infectărilor de COVID-19 a ajuns la 147 de milioane, iar SUA este țara cu cele mai multe cazuri de infectări cu noul coronavirus.