Începând de astăzi, seria de restricţii care au fost anunţate în cursul zilei de ieri au intrat în vigoare. Concret, începând cu această seară, arădenii din municipiu nu vor mai putea ieşi din incinta caselor lor începând cu ora 20. Excepţie de la această regulă o fac însă o serie de motive bine întemeiate, precum cele prezentate mai jos.

„Conform deciziilor Comitetului Național pentru Situații de Urgență şi aprobate de către Guvernul României, vă informăm despre noile restricții impuse pentru combaterea pandemiei”, transmite Primăria Municipiului Arad într-o postare pe pagina de Facebook a instituției.

Tot ei anunță şi faptul că „Restricțiile intră în vigoare de astăzi, 26.03.2021”.

Noile restricţii intrate în vigoare astăzi includ următoarele:

În localităţile unde rata de incidenţă este între 4 – 7,1 la mie, magazinele îşi vor înceta activitatea începând cu ora 18:00 vineri şi în weekend, iar în aceste zile ieşirea din casă după la ora 20:00 şi până la ora 05:00 va fi interzisă.

În localităţile unde rata de incidenţă depăşeşte 4 la mie, sălile de sport vor fi închise, iar magazinele, mall-urile şi pieţele vor fi şi acestea închise începând cu ora 18:00, de vineri şi până duminică în localităţile a căror rată de incidenţă este între 4 şi 7,5 la mie.

De luni până joi, în Arad se poate circula până la ora 22:00.

Totodată, până la ora 02:00 se va circula şi de Paşte, inclusiv la cel catolic.

Municipiul Arad înregistrează în momentul de faţă o incidență cumulată de 4.75 cazuri la mia de locuitori. Se va reveni asupra acestor decizii în momentul în care rata de incidență va scădea sub 3.5 cazuri la mia de locuitori.

„Vă rugăm să respectați măsurile de protecție împotriva Covid-19!”, își încheie cei de la Primărie mesajul.

Aşadar, după ora 20:00, în weekenduri şi după ora 22:00 în cursul săptămânii, părăsirea domiciliului se va putearealiza doar pentru anumite motive bine întemeiate, iar în acest sens se va completa următoarea declaraţie:

Declaraţia în format PDF