CNSU a adoptat miercuri prelungirea stării de alertă, iar în baza hotărârii s-a propus ca circulația pe timp de noapte, după ora 22:00 să fie restricționată. Noile restricții au intrat în vigoare de astăzi, 14 martie.

În privinţa restricţiei de circulație în afara locuinţei, CNSU a propus intervalul orar 22:00 – 5:00. De asemenea, tot de astăzi, hotelurile și pensiunile din zonele montane își vor limita spațiile de cazare la cel mult 70 % din capacitatea maximă a acestora.

„CNSU propune modificarea intervalului orar în care este restricționată deplasarea în afara locuinței. CNSU a propus ca interdicția sa fie valabilă în intervalul orar 22.00-05.00.

Totodată, se propune limitarea gradului de ocupare a spațiilor de cazare din cadrul structurilor de primire turistică la cel mult 70% din capacitatea maximă a acestora, pentru spațiile de cazare dispuse în următoarele localități/zone în care se practică schiul sau alte sporturi de iarnă”, se arată într-un comunicat de presă.

Noi măsuri privind stoparea răspândirii de COVID-19

Șeful DSU, Raed Arafat, a precizat că noua tulpină apărută în Marea Britanie este responsabilă pentru creșterea numărului de infectări în țara noastră. Noile restricții impuse au ca și scop limitarea răspândirii noului coronavirus.

Totodată, Arafat a mai precizat că nu știe dacă vor exista noi restricții de sărbători.

“Nu putem exclude. Eu nu pot exclude nimic. Nu sunt clarvăzător, să spun că vom ajunge la o cifră sau alta. Este o creştere la acest moment clar. (…)

E posibil ca această creştere să continue, dar măsurile care s-au luat, carantinările, închiderea unor activităţi când se ajunge la peste 3 la mie, toate sunt menite să încetinească această creştere”, a mai spus medicul Arafat.

Începând de duminică, 14 martie, circulația pe timp de noapte a fost restricționată de la ora 22.00. Totodată, hotelurile și pensiunile și-au limitat spațiile de cazare la cel mult 70 % din capacitatea maximă. Miercuri starea de alertă a fost prelungită de către CNSU.