Sibiul este nominalizat pentru al doilea an consecutiv pe lista celor mai bune douăzeci de destinații europene de către Asociația European Best Destination.

Sibiul este nominalizat pentru al doilea an consecutiv pe lista celor mai bune douăzeci de destinații europene de către Asociația European Best Destination. Primăria Sibiu a înscris orașul în competiție din dorința de a aduce urbea în atenția turiștilor și pentru a valorifica potențialul turistic al acesteia. Autoritățile sibiene speră, ca printr-o promovare constantă și cu sprijinul extern binemeritat, să obțină rezultate turistice bune chiar și în condițiile pandemiei.

În perioada 20 ianuarie – 10 februarie se va desfășura competiția pentru stabilirea topului 20 al orașelor turistice de top, în funcție de voturile primite de fiecare oraș participant.

“Apariția vaccinului anti-COVID ne dă speranța că, în curând, mobilitatea locuitorilor, inclusiv în scopuri turistice, se va relua. Din acest motiv, trebuie să ne pregătim pentru a reporni turismul în Sibiu, grav afectat de restricțiile necesare pentru protecția cetățenilor. Anul acesta, în prezentarea orașului pe site-ul European Best Destinations, am pus accent pe activități prin care turiștii pot respecta distanțarea și se pot simți în siguranță. Am scos în evidență centrul istoric, modalitățile de petrecere a timpului în aer liber, gastronomia regiunii și drumețiile în zonă, Sibiul urmând să fie anul acesta capitala europeană a drumeției și gazdă a celui mai mare forum pe această temă – Eurorando”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Toți cei care iubesc Sibiul pot vota

Toți cei care iubesc orașul transilvănean și doresc să îl încurajeze în această competiție, pot acorda un vot orașului pe http://www.vote.ebdest.in/ . (Se poate vota o dată la 24 de ore de pe același IP)

Competiția, așa cum era de ateptat, aduce la start orașe renumite și capitale europene. Printre orașele și regiunile selectate alături de Sibiu în această competiție se numără Viena, Paris, Roma, Florența, Lofoten (Norvegia), Ghent (Belgia), Cornwall (Marea Britanie), Dordogne (Franța), Cappadocia (Turcia), Kotor (Muntenegru), Soca (Slovenia), Braga (Portugalia), Tubingen (Germania), Insulele Canare (Spania,  Capri (Italia) și Kefalonia (Grecia).

În ediția din anul 2020, Sibiul s-a clasat pe un merituos loc 6 cu 30.178 de voturi exprimate. Pe locurile 1-5 s-au situat orașele Colmar (Franța), Atena (Grecia), Tbilisi (Georgia), Viena (Austria) și Cascais (Portugalia). Orașul transilvănean a devansat în clasament destinații turistice precum Paris, Roma sau Cork (Irlanda).