EvZ de Transilvania.ro a stat de vorbă cu el și a împărtășit cum lucrează pentru visul lui zi de zi. Dansează de 17 ani și spune că fără disciplină nu ar fi reușit nimic.

„Mă pregătesc cu antrenamente zilnice, planuri de antrenament bine definite, alimentație bună și disciplină. Am introdus în antrenamente atât antrenamente specifice cât și alternative de întărire musculară, mobilitate și meditație. Am o „rețeta” de plan de antrenament care pentru mine, zic eu, este „rețeta perfectă”, mărturisește Lobonțiu.

DA de la Românii au talent l-a motivat și mai mult

Înainte de această selecție pentru care a muncit zilnic, Noris i-a lăsat fără grai pe jurații de la Românii au talent. Nu s-a oprit aici. În viața de zi cu zi este topograf, dar cea mai mare pasiune rămâne dansul.

„Visul meu, nu văd să se schimbe de când m-am apucat de breaking. Și anume să fiu un dansator bine apreciat în lume și să pot să împărtășesc energia mea la evenimente.
Dorința cea mai mare e că să fiu sănătos, prin urmare să pot să dansez cât mai mult”, spune Noris.

Cum sunt susținuți dansatorii care fac performanță

Plecarea lui Noris Lobonțiu la Campionatul European de Breakdance este susținută de Federația Română de Dans Sportiv, așa cum este legea la acest moment în România.

Noris a fost norocos să găsească sponsori pentru alte accesorii și cheltuieli. Sunt firme și oameni care  pur și simplu au crezut în visul lui.

„Mi-aș dori să fie susținere financiară din partea statului român pentru atleții de Breaking. Că urmare aceștia să își poată urmări programele de antrenament fără a fi nevoie să aibă și joburi pe lângă” , s-a exprimat Noris, atunci când a fost întrebat cum ar putea fi îmbunătățită pe viitor strategia de promovarea talentelor din România.

Subsecretarul de stat din cadrul Ministerului Sportului, Emilian Ghiță,  a precizat pentru evz. de Transilvania.ro că finanțarea federațiilor naționale se face în funcție de programele sportive pe care acestea le au prin contract.

Pentru a participa la competițiile sportive locale sau naționale, un sportiv trebuie să fie legitimat la un club sportiv.