Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a primit cadou luni, la preluarea mandatului, de la predecesorul său Ion Ștefan un borcan cu miere. „Sper să-l păstrați și dvs, să îl oferiți viitorului ministru, încât mierea de la acest minister să rămână cetățenilor români”, i-a spus Ion Ștefan lui Cseke Attila.

Conform Agerpres, Cseke Attila a declarat luni, la preluarea mandatului, că aplicarea Codului administrativ va fi analizată în ansamblu, existând „câteva chestiuni punctuale” referitoare la drepturile câştigate ale minorităţilor modificate de Guvernul Dăncilă prin OUG 57/2019, unde el crede că „va trebui intervenit”.

„Vom face o analiză legată de aplicarea Codului administrativ în ansamblu. (…) Sunt câteva chestiuni punctuale, pe care şi eu le cunosc ca parlamentar, unde credem noi că va trebui intervenit. Vom face această analiză, care va fi una amplă, pe multe aspecte. Este o problemă cu forma în care a ieşit Codul administrativ prin OUG 57/2019 – un drept care era conferit minorităţilor naţionale aflat în vigoare din 2006 a fost desfiinţat. Este vorba de drepturi câştigate. Acest principiu al dreptului câştigat, existent în dreptul european şi în legislaţia din România, prin care dacă ai atins la un moment dat o anumită pondere a minorităţii respective într-o anumită unitate administrativ teritorială, această pondere, ca şi drept, rămâne drept câştigat şi după ce eventual acea pondere nu mai există”, a precizat noul ministru al Ministru al Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei .

În același discurs, domnul Cseke Attila a declarat luni  că Autostrada Transilvaniei trebuie finalizată cât mai rapid posibil, menţionând că acest proiect ar fi trebuit să se termine în 2012.

„Sunt sigur că ministrul Drulă va continua ceea ce s-a făcut bine în ultimul an legat de autostrăzi. (…) Mi-aş dori foarte mult ca Autostrada Transilvaniei să se termine, pentru că suntem în mare întârziere, suntem necredibili dacă vorbim de implementarea acestui proiect care trebuia finalizat în 2012. (…) Important este ca acest proiect să continue şi să fie finalizat cât mai rapid posibil. Există acest tronson de la Târgu Mureş până la Braşov care nu este în stadiu de licitaţie, din ceea ce ştiu eu. Un singur tronson foarte mic este în stadiul de proiectare, restul sunt toate licitate şi contractate, deci acolo lucrurile au pornit”, a afirmat noul ministru al Dezvoltării.