„Guvernul a numit în ședința de miercuri și patru prefecți propuși de UDMR. Organizațiile județene ale Uniunii au decis pe parcursul săptămânilor trecute, pe cine vor fi propune în funcțiile de prefect și subprefect în județe. Ca rezultat al înțelegerilor din coaliție, nominalizărilor și numirilor de astăzi, UDMR va avea prefecți în următoarele județe: Arad- Tóth Csaba, Cluj – Tasnádi István Szilárd, Satu Mare –Altfatter Tamás-Ferenc își continuă activitatea ca prefect, Sălaj – Dari Tamás”, a anunțat UDMR.

 

Tișe nu își va da demisia

 

Decizia de numire a unui prefect UDMR la Cluj a stârnit multe conflicte în interiorul Partidului Național Liberal. La începutul lunii februarie, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a declarat că, în cazul unei astfel de decizii, își va da demisia. 

„Voi merge până la capăt cu această decizie, atâta timp cât lucrurile nu se vor îndrepta și nu vom intra într-o normalitate. Știu că mulți primari m-au sunat, alții mi-au scris, alții au dorit să facă evenimente, de asemenea preoților din oraș care m-au contactat, foarte mulți care au dorit să intre într-o acțiune publică pentru susținerea demersului meu. Motivul pentru care eu am făcut asta nu este de a crea în oraș percepții greșite, scopul meu este strict de a fi respectați de organizația centrală și de a fi parte din decizia partidului, nicidecum alt scop și alte interese ascunse. Aștept să văd ce se va întâmpla în zilele următoare și în mod evident voi lua o decizie pe care o să o și anunț public”, a susținut Alin Tișe la începutul lunii trecute. 

Liberalul a declarat pentru EvZ că nu va înainta acest demers întrucât demisia sa din PNL va echivala cu pierderea mandatului de președinte al Consiliului Județean Cluj. 

“Acest mandat îl datorez clujenilor și PNL Cluj și nicidecum lui Ludovic Orban și acoliților lui care nu înțeleg realitățile Clujului și ale Ardealului. 

Începând de azi, conducerea acestui partid nu mă mai reprezintă și mă declar liber și independent față de aceste personaje. Conducerea centrală a PNL este cea care aduce prejudicii enorme acestui partid și datoria mea și a noastră este ca la viitorul congres acest partid sa reintre în normalitatea și parcursul său firesc! Acești incompetenți care vremelnic conduc acest partid vor rămâne în istorie ca niște personaje despre care nimeni nu o să-și mai amintească. 

Mă consider nereprezentat de actuala conducere a PNL (în majoritatea lor) și de aceea mă voi implica într-o platformă a viitorului acestui partid. Sper ca toți oamenii valoroși care doresc restabilirea politici și dreptății, performanței și profesionalismului să se implice în aceasta platformă”, a declarat Alin Tișe. 

“Am făcut tot ce este omenește posibil ca să schimb această decizie, dar din păcate nu am reușit. Este o palmă dată clujenilor, ardelenilor și filialei Cluj! Colaborarea și loialitatea cu UDMR ar fi trebuit să primeze”, a mai adăugat liberalul. 

Alin Tișe s-a scuzat public față de clujeni, subliniind faptul că PNL Cluj era îndreptățit să obțină postul de prefect. 

 

Liberalul Tișe vrea să înlăture vicepreședintele UDMR de la CJ Cluj

 

Potrivit declarațiilor oferite reporterului, Alin Tișe vrea să înlăture vicepreședintele UDMR din cadrul Consiliului Județean Cluj.

 

“Analizez inclusiv promovarea un proiect de Hotărâre de Consiliu Judetean în luna martie 2021 de schimbare a vicepreședintelui Consiliului Județean Cluj de la UDMR”, a afirmat liberalul. 

Președintele UDMR Cluj: “Avem o relație stabilă”

În contextul situației acide dintre politicieni, președintele filialei județene UDMR Cluj, Csoma Botond, a declarat că relația cu liberalii din județ este una stabilă. 

“Nu este nicio stare de conflict, a fost vorba strict de o dispută din interiorul PNL. Este foarte important de menționat că nu au fost discuții între UDMR și PNL. Avem o relație stabilă de mulți ani. Prefectul va fi reprezentantul tuturor cetățenilor, indiferent de etnie, fie ei români, fie ei maghiari”, a declarat Csoma Botond, președintele UDMR Cluj. 

Istvan Tasnadi propune stabilirea păcii sociale între clujeni

Contactat de reporter, noul prefect de Cluj, Istvan Tasnadi, a propus, în contextul numirii sale ca reprezentant al statului român în teritoriu, stabilirea păcii sociale între cetățeni. 

“Bănuiesc că în privința conflictelor interne ale liberalilor se vor găsi soluții și vor remedia ei situația. Ceea ce este important este să creăm o pace socială în rândul cetățenilor din județul Cluj și să avem o colaborare bună cu Prefectura, instituțiile publice, autoritățile locale și să urmărim toți același țel, respectiv în ceea ce privește dezvoltarea și investițiile. Iar în contextul covid, trebuie să urmărim să avem rezultate cât mai bune”, a afirmat noul prefect de Cluj, Istvan Tasnadi. 

Guvernul a aprobat, astăzi, și numirea subprefecților de Cluj – este vorba despre Irina Munteanu (PNL) și Camelia Sălcudean (PLUS).