Agenția Americană pentru medicamente a acordat autorizarea pentru noul vaccin de la Johnson & Johnson. Vaccinul se face o singură dată și este recomandat persoanelor peste 18 ani.

Milioane de doze ale noului vaccin Johnson & Johnson au fost deja pregătite și urmează să fie distribuite în SUA, de săptămâna viitoare.

Specialiștii susțin că vaccinul poate fi utliziat în condiții de siguranță deoarece are mai multe beneficii decât riscuri.

„Suntem într-o cursă împotriva noilor mutații”, a comentat unul dintre ei, doctorul Jay Portnoy, pentru a-şi justifica decizia.

Vaccinul produs de compania americană este folosit în Africa de Sud

Vaccinul produs de Johnson & Johnson este deja folosit în Africa de Sud. Autoritățile au decis folosirea acestui ser deoarece se poate administra printr-o singură doză. Conform autorităților au fost comandate milioane de doze de vaccin produse de compania belgiană.

Totodată, vaccinul poate fi depozitat la temperatura frigiderului. Acest lucru este un beneficiu, privind distribuția acestuia pe o rază mai largă.

Vaccinul, o alternativă la Pfizer și Moderna

Vaccinul produs de către belgieni vine cu un beneficiu în plus față de celelalte vaccinuri: serul poate fi păstrat într-un frigider, în loc de congelator. Acest lucru facilitează transportul lui mai rapid, iar studiile au arătat că a prevenit boli grave. Eficiența lui la cazuri moderate a fost de 66 %.

Compania belgiană Janseen a produs vaccinul și va furniza SUA 100 de milioane de doze de vaccin până la sfârșitul lunii iunie. Din primele informații, primele doze de vaccin vor fi disponibile pentru americani începând din luna martie.

Peste 500 de milioane de doze au fost comandate prin sistemul Covax. Printre țările ce au optat pentru vaccinul produs de către Johnson & Johnson se numără Marea Britanie și Canada. De asemenea, Uniunea Europeană a făcut o cerere oficială de cumpărare a vaccinului împotriva COVID-19.

Rezultatele studiilor efectuate în SUA, Africa de Sud și Brazilia au arătat că a fost mai mult de 85% eficientă în prevenirea bolilor grave și 66% eficace în general atunci când au fost incluse cazuri moderate, scrie bbc.com.