În răspuns a unei interpelări a consilierului local UDMR Mathe Attila, potrivit primarului Ioan Turc, având în vedere faptul că în judeţul Bistriţa numărul câinilor fără stăpâni este în continuă creştere, hingherii anunţă că îşi vor intensifica acţiunile desfăşurate în teren.

”Am înțeles că Primăria se ocupă de capturarea câinilor fără stăpân în limita capacității adăpostului. Eu cred că nu e suficient de mare, nu are locuri suficiente, ar trebui să mărim capacitatea de găzduire. Foarte mulți bistrițeni se plâng că sunt foarte mulți câini fără stăpân mai ales în apropierea adăpostului. Tind să cred că acești câini pot ieși în afara adăpostului”, a spus Mathe Attila în cadrul ultimei şedinţe Consiliului Local Bistrița.

Parteneriat aprobat de către Consiliul Local

Edilul a ţinut să îi amintească faptul că, recent, un parteneriat cu o asociaţia din Germania a fost aprobat de către Consiliul Local pentru a se putea realiza îmbunătăţirea cazării câinilor, deparazitarea, hrana, microciparea şi adopţia acestora.

 ”Eu sper că, în urma încheierii acestui parteneriat, ritmul de adopții va crește. Pe de altă parte, dacă vom constata că e nevoie de suplimentarea spațiilor de cazare, am mare încredere de rezultatul acestui parteneriat pentru că discutăm despre oameni dedicați, mă refer la bistrițenii implicați în derularea parteneriatului – medici, oameni care iubesc animalele – și evident la partenerul german care are suficientă experiență și determinare ca rezultatul acestui acord să fie cât se poate de clar și în favoarea animalelor.

Am avut o discuție cu cei de la Direcția de Servicii Publice în care am solicitat intervenții urgente pentru prinderea și internarea câinilor în adăpostul amenajat pentru că s-au înmulțit cazurile de câini fără stăpân. De unde vin nu vă pot spune. Obișnuiesc să merg prin oraș să văd care e starea lui, am sesizări pe această temă. Avem o problemă: se înmulțesc câinii fără stăpân. Vom interveni și vom limita problema”.