UPDATE: Cursa ce a aterizat de urgență în această dimineață la Aeroportul Internațional din Timișoara și-a reluat zborul spre Madrid. Reamintim că avionul, ce era cursă a companiei de stat Tarom, a aterizat la Timișoara după ce o femeie în vârstă de 63 de ani a acuzat dureri în zona toracelui.

Echipajul a decis să aterizeze de urgență pe Aeroportul Internațional Traian Vuia din Timișoara.

Transportată de urgență la spital

Pasagera a fost transportată de urgență la Spitalul Municipal din Timișoara cu o ambulanță. În timpul drumului, medicii i-au făcut un test rapid pentru COVID-19. Acest prim test a arătat că femeia este infectată cu noul coronavirus.

Reprezentanții Spitalului Municipal din Timișoara vor repeta testul rapid în unitatea de primire a urgențelor.

Aeronava urmează să fie dezinfectată

Toți cei 183 de pasageri au fost debarcați din avion și transportați într-un terminal al aeroportului.  Aeronava Tarom urmează să fie dezinfectată conform procedurilor sanitare în vigoare datorită pandemiei de COVID-19.

Pasagerii își vor continua cursa spre Madrid după ce dezinfecția va fi terminată.

Autoritățile vor întreprinde ancheta epidemiologică și vor stabili dacă femeia a respectat toate regulile privind combaterea transmiterii cu COVID-19 și dacă a luat contact cu alți pasageri.

Femeie în vârstă de 63 de ani a venit în România pentru participarea la o înmormântare.

Reamintim că astăzi, 21 ianuarie, o cursă a companiei de stat Tarom, ce a decolat în această dimineață pe ruta București-Madrid a aterizat de urgență la Timișoara. O femeie de 63 de ani a acuzat dureri în zona toracelui, iar echipajul aeronavei a luat decizia de a ateriza pe Aeroportul Internațional Traian Vuia din Timișoara.

Femeia a fost transportată de urgență la spitalul Municipal din Timișoara. În urma testului rapid efectuat, femeia a fost infectată cu noul coronavirus. Autoritățile au început ancheta epidemiologică pentru a vedea dacă femeia a respectat toate normele și regulile privind combaterea răspândirii COVID-19.