O femeie, în timp ce era deja gravidă, a rămas însărcinată și a dat naștere la gemeni ce au fost concepuți la trei săptămâni distanță. Acest caz a șocat medicina modernă.

O femeie din Anglia, în timp ce era deja gravidă, a rămas însărcinată și a dat naștere la gemeni ce au fost concepuți la trei săptămâni distanță. Acest caz a șocat medicina modernă.

Normal când o femeie rămâne însărcinată, corpul declașează câteva procese biologice care au ca scop prevenirea unei alte sarcini.

Chiar dacă sunt foarte rare cazurile de a rămâne gravidă, din nou, în timpul sarcinii, acest fenomen rar, în care două ovule fertilizate sunt implantate în uter în momente diferite, este cunoscut drept „superconcepere”.

Femeia, pe numele ei de Rebecca Roberts, a încercat în repetate rânduri să rămână însărcinată. Ea a încercat mai multe tratamente de a rămâne gravidă, dar fără succes.

O sarcină ieșită din tiparele normale

Medicii au rămas uimiți să descopere un al doilea fetus, la 12 săptămâni de sarcină. Deoarece ,,superconceperea” este foarte rară, medicii nu au putut explica diferența de mărime dintre cei doi copii, conform descoperă.ro.

„Inițial m-am gândit cum am putut să nu observ al doilea copil. Apoi, m-am liniștit pentru că nu a fost greșeala mea, ci o sarcină destul de extraordinară”, a explicat dr. David Walker, medic ginecolog la Spitalul Royal United din Bath.

Medicii i-au spus femeii, în vârstă de 39 de ani, că cel de-al doilea bebeluș ar putea să nu supraviețuiască. La 33 săptămâni de sarcină, medicii i-au indus travaliul femeii pentru că geamănul mai tânăr, Rosalie, a încetat să se mai dezvolte din cauza unei probleme a cordonului ombilical.

Cum poate avea loc o ,,superconcepere”

Majoritatea cazurilor cunoscute de „superconcepere” implică părinți care au folosit tehnici de reproducere asistată precum fertilizare in vitro.

Pentru ca un astfel de fenomen să se întâmple, trebuie să aibă loc trei evenimente: ovulație, fecundație și implantare. Chiar dacă pentru oameni acest fenoment este foarte rar, de exemplu, pentru pești, iepuri și bursuci, ,, superconceperea” este destul de comună.